Prefectura Prahova organizeaza o intalnire intre medici oncologi si femeile din mediul rural. Vezi aici motivul

Publicat in Eveniment 10 Septembrie 2014 1815 ori
Google+ WhatsApp
Prefectura Prahova organizeaza o intalnire intre medici oncologi si femeile din mediul rural. Vezi aici motivul
Prefectura Prahova organizeaza o intalnire intre medici oncologi si femeile din mediul rural. Vezi aici motivul

In parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Prahova si Colegiul Medicilor Prahova, Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania (A.P.O.R.) deschide o serie de intalniri dintre medicii oncologi si femeile din mediul rural prahovean, joi 11 septembrie 2014, incepand cu ora 16.30 la Sala de sedinte a Primariei din comuna Cornu.

 

 

Sustinute de catre doamnele doctor Alina Turcu si Ileana Constantiniu, intalnirile reprezinta dialoguri intre femei si medici privind mentinerea starii de sanatate a corpului in general si a sanului in mod special. Folosind un mulaj ce imita structura sanului, femeile sunt invatate cum sa-si autoexamineze sanii si cand sa se adreseze unui medic specialist.

 

Intalnirea este prima dintr-o serie de peste 20 de intalniri ce fac obiectul Campaniei, ce urmareste scaderea incidentei cancerului la san in faze avansate, ca posibilitate de crestere a sanselor de vindecare.

 

La acest prim eveniment vor participa doamnele Rodica Paraschiv, prefect, si Ioana-Madalina Lupea, subprefect.

 

Conform statisticilor,

 

  • La fiecare 3 minute, undeva pe glob o femeie este diagnosticata cu cancer de san;
  • 30% dintre toate formele de cancer aparute la femei sunt reprezentate de cancerul mamar;
  • Una din opt femei risca sa dezvolte un cancer de san;

 

In anul 2013, Asociatia Pacientilor Oncologici din Romania a desfasurat in municipiul Ploiesti Campania de profilaxie pentru cancerul de san intitulata “SUNT FEMEIE ORICE-AR FI!”, campanie ce s-a adresat femeilor cu varsta cuprinsa intre 16-65 de ani. Au existat doua exceptii: o tanara de 15 ani si o doamna in varsta de 82 de ani.

 

Rezultatele relevante ale campaniei: 640 de femei beneficiare ale unei ecografii, din care 182 au prezentat o afectiune a sanului, au convins A.P.O.R. sa deruleze aceasta campanie cu predominanta, in mediul rural.

 

Rezultatele chestionarelor (peste 900) aplicate elevilor, cadrelor didactice si altor categorii socio-profesionale din Ploiesti, Valea Calugareasca, Barcanesti, Cocorastii Colt, au aratat necesitatea realizarii informarii despre autoexaminarea sanului ca metoda de depistare precoce a oricarei anomalii a sanului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.