Campanie de testare a glicemiei, la Ploieşti

Publicat in Eveniment 09 Septembrie 2014 2850 ori
Google+ WhatsApp
Campanie de testare a glicemiei, la Ploieşti
Campanie de testare a glicemiei, la Ploieşti

Numărul persoanelor bolnave de diabet, din România, creşte îngrijorător de la un an la altul. Din statistiticile Ministerului Sănătăţii, numărul bolnavilor de diabet aflaţi în evidenţă se cifrează la peste 80.000 de persoane, în timp ce IDF(International Diabetes Federation ) estimează pentru România un numar de aproximativ 2.000.000 de bolnavi reprezentand mai mult de 10 % din populatia ţării.

 

 

La nivelul Municipiului Ploiesti existau in 2013 mai mult de 18.700 de persoane aflate in tratament dar se estimeaza ca numarul real al persoanelor bolnave ar putea fi dublu.

 

Miercuri, 10 septembrie, în sala de consiliu a Primăriei Ploieşti, Asociaţia Diabeticilor din Prahova va lansa proiectul „Preţuieşte sănătatea” .

 

Proiectul, câstigat in cadrul concursului pentru Ong-uri cu finantari nerambursabile de la bugetul local, se adreseaza in special persoanelor de varsta a treia si se va desfasura in cadrul Cluburilor de informare si recreere pentru pensionari din municipiul Ploiesti. Impreuna cu Scoala postliceala sanitara „Thoma Ionescu” -partener in cadrul proiectului, se vor organiza campanii de testare a glicemiei avand ca scop depistarea de noi cazuri de diabet, informarea cetatenior privind riscurile bolii si educarea in acest sens.

 

sursa: www.republicanul.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office