Manualele scolare GRATUITE au fost blocate. Se pregateste distribuirea celor contra cost

Publicat in Eveniment 07 Septembrie 2014 2414 ori
Google+ WhatsApp
Manualele scolare GRATUITE au fost blocate. Se pregateste distribuirea celor contra cost
Manualele scolare GRATUITE au fost blocate. Se pregateste distribuirea celor contra cost

Confuzia continuă în cazul manualelor pentru clasele primare, a căror achiziţie de către Ministerul Educaţiei a fost blocată de către editurile descalificate în cadrul procesului de licitaţie. Aşa încât, la această oră, nu se ştie dacă manualele respective vor ajunge la timp pe bănci, deşi, o dată finalizată procedura, ele ar fi distribuite gratuit către toți copiii.

 

 

Profitând de amânarea soluţionării situaţiei, editurile perdante, aceleaşi care au blocat oferirea de manuale gratuite, şi-au scos la vânzare pe piaţă propriile producţii, sperând că părinţii panicaţi de întârziere vor cumpăra aceste manuale deşi ele nu au avizul Ministerului Educaţiei.

 

În mai multe supermarketuri din Bucureşti au apărut abecedare şi manuale de matematică pentru clasa I aparţinând unei edituri care a pierdut licitaţia organizată de minister. Ele se vor dovedi însă inutile după ce Ministerul Educaţiei va depăşi blocajul şi va demara oferirea de manuale în mod gratuit.

 

Până atunci însă, editurile perdante profită de lipsa de informaţii publice şi de temerea că şcolile nu vor avea manuale la timp ca să-şi vândă produsele respinse de Minister.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.