ADMITERE MAGISTRATURA 2014 – INM a publicat rezultatele la proba de verificare a cunostintelor juridice

Publicat in Eveniment 06 Septembrie 2014 7225 ori
Google+ WhatsApp
ADMITERE MAGISTRATURA 2014 – INM a publicat rezultatele la proba de verificare a cunostintelor juridice
ADMITERE MAGISTRATURA 2014 – INM a publicat rezultatele la proba de verificare a cunostintelor juridice

S-au aflat primele rezultate la concursul de admitere in magistratura, sustinut de juristii cu 5 ani experienta. INM a publicat vineri, 5 septembrie 2014, lista candidatilor admisi dupa prima proba a examenului. Este vorba despre verificarea cunostintelor juridice.

 

 

 

Astfel, la aceasta proba au luat parte 929 de candidati. Dintre acestia, doar 65 au fost declarati admisi, reusind sa obtina, in urma testului grila sustinut, minimum 70 de puncte. Cel mai mare punctaj l-au avut Raluca Nicoleta Anghelus si Simona Georgiana Prichindel, care au obtinut 85 de puncte.

 

La polul opus, candidatii cu cel mai mic punctaj au fost Madalina Daniela Bratu si Mariana Padurean, cu cate 14 puncte, si Cornelia Veronica Postoaca, aceasta obtinand 11 puncte.

 

Urmeaza verificarea rationamentului logic

 

Urmatoarea proba va fi cea de verificare a rationamentului logic. Aceasta se va desfasura in data de 14 septembrie 2014, iar la ea vor lua parte doar cei declarati admisi la testul de verificare a cunostintelor juridice. Lucrarile se noteaza cu “admis” sau “respins”, iar pentru a fi declarati admisi la aceasta proba, candidatii trebuie sa raspunda la minimum 30 de intrebari din cele 100. Cele doua probe – de verificare a cunostintelor juridice si de verificare a rationamentului logic – reprezinta prima etapa a concursului. Nota obtinuta va fi suma notelor obtinute la cele doua probe: 70% - testul grila de verificare a cunostintelor juridice si 30% testul grila de verificare a rationamentului logic. Potrivit INM, “sunt declarati admisi in etapa a II-a candidatii admisi la fiecare dintre cele doua probe, in ordinea descrescatoare a notei obtinute la prima etapa, in limita dublului numarului de locuri scoase la concurs, atunci cand acesta este mai mare de 100, respectiv in limita triplului numarului de posturi scoase la concurs, atunci cand acesta este mai mic sau egal cu 100”.

 

Dupa acest moment, va incepe etapa a doua a concursului de admitere in magistratura. Este vorba despre sustinerea unui interviu. Candidatii vor trebui sa elaboreze in scris o analiza cu privire la subiectul extras, pe care sa o sustina oral. De asemenea, candidatii vor trebui sa faca o analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifica profesiei. Vor fi declarati admisi cei care au obtinut nota minima 7. Sustinerea interviului va avea loc in perioada 6 – 14 octombrie 2014.

 

Concursul se va organiza pentru ocuparea a 26 de posturi de judecatori la judecatorii si 10 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.

 

*Cititi aici lista cu candidatii la concursul de admitere in magistratura declarati admisi dupa prima proba

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.