Eveniment sportiv dedicat strangerii de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova

Publicat in Eveniment 12 August 2014 1234 ori
Google+ WhatsApp
Eveniment sportiv dedicat strangerii de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova
Eveniment sportiv dedicat strangerii de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova

Fundația Romanian Angel Appeal si Asociatia E.A.S.C. Caraiman Câmpina, organizatoarele competitiei sportive Câmpina Open MTB — Race for Autism, au pregătit, pentru ediția din 6 septembrie 2014 a concursului, 3 trasee cu grade diferite de dificultate, ce vor urma rute off road, pe dealurile municipiului Câmpina: plecare Platoul Muscel — Dealul Voila — Cornu — sosire Platoul Muscel.

Editia din acest an, a 3-a a concursului, aduce ca noutate schimbarea rutei traseului lung (categoria Avansati) si a rutei traseului pentru categoriile Copii/ Family, precum si îmbunătățirea traseului scurt (categoriile Amatori si Juniori). În plus, au fost introduse 2 noi categorii de vârstă pentru cei mici, oferind copiilor începând cu vârsta de 6 ani sansa de a participa la competitie. Ca în fiecare an, toate cele 3 trasee au fost stabilite astfel încât să răspundă abilităților și nevoilor de provocare ale tuturor categoriilor de competitori.

Traseul pentru categoriile Family și Copii (fete și băieți cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, pe 3 categorii de vârstă) este 90% off road si 10% sosea în stare perfecta, are o lungime de cca 5 km și o diferență de nivel însumată de 60 m.

Traseul porneste din zona de Start-Sosire (platoul Muscel), urcă dealul din fata restaurantului Oscar, continuă pe platoul Muscel, coboară în valea de sub platoul Muscel, serpuieste apoi în vale si urcă din nou la zona de Start-Sosire.

Toti copiii sub 12 ani vor fi însotiti de un adult. La categoria Family, copiii participă cu bicicletele proprii, fără sisteme de tracțiune atașate de bicicletele părinților.

Traseul scurt (Juniori — fete și băieți cu vârste cuprinse între 15 — 17 ani și Amatori — femei și bărbati, cu vârste cuprinse între 18 — 50+ ani, pe 4 categorii de vârstă) este 100% off road, are o lungime de cca 20 km și o diferență de nivel însumată de 600 m.

Traseul porneste din zona de Start-Sosire (platoul Muscel), urcă dealul din fața restaurantului Oscar, continuă pe platoul Muscel, coboară în valea de sub platoul Muscel, urcă și coboară dealul de sub platoul Muscel, urcă din nou pe drumul strategic, parcurge drumul strategic spre direcția Voila, apoi, în capăt, urcă spre stânga, si traversează dealul Voila. Intersectează fostul drum forestier care pornea din cartierul Voila spre Plaiul Câmpinii, continuă pe drumul strategic, apoi coboară spre pârâul dintre dealul Voila si dealul spre Cornu, continuă pe firul văii pentru 1-2 km după care urcă spre Cornu, trece pe lângă mânăstirea Cornu, coboară spre zona fostului poligon de trageri de pe Valea Câmpinitei, serpuieste apoi în valea de sub platoul Muscel si urcă din nou la zona de Start-Sosire.

Traseul lung (Avansati — femei și bărbati, cu vârste cuprinse între 18 — 50+ ani, pe 4 categorii de vârstă) este 100% off road, are o lungime de cca 40 km și o diferență de nivel însumată de 1200 m.

Traseul porneste din zona de Start-Sosire (platoul Muscel) și constă în parcurgerea, de două ori, a traseului scurt descris anterior.

Traseele sunt igienizate, marcate corespunzător și descărcabile, în format bikemap, de pe site-ul competitiei : http://www.campina-mtb.ro/treseu-cmtb14/

'Dorim să le multumim partenerilor noștri: Primăria Municipiului Câmpina, Primăria comunei Cornu, Regia Națională a Pădurilor Romsilva și BibChip care sunt alături de noi, ne susțin și ne ajută, deja an de an, în organizarea competitiei. Ne bucură foarte mult să vedem că administrații locale, instituții de stat și companii private se implică, acordând credit și importanta cuvenită competitiei 'Câmpina Open MTB—Race for Autism', atât pentru cauza socială (strângere de fonduri pentru copiii cu autism din Prahova) cât și pentru dezvoltarea potentialului turistic al zonei.

Ca în fiecare an, organizarea întrecerii sportive Câmpina Open MTB se bazează în exclusivitate pe participarea voluntară a tuturor celor implicați. Așadar le mulțumim, în egală măsură, susținătorilor care sprijină competiția financiar și/ sau cu produse necesare desfășurării întrecerii, dar și cu produse pentru kit-urile de premii, și chiar cu voluntari: OMVPetrom, Lemet, Isostar, Bergenbier, Aqua Carpatica, H2O, Fablab, Himalaya Adeventure, Outdoor Bike, SC Johnson, Regina Maria — Rețeaua Privată de Sănătate, Edenland, Clubul Țăranului, Decât o Revistă, Harbuz.ro, Regenovex, Happy People — The PR&Events Agency.

Si, nu în ultimul rând, multumim partenerilor media,: Ciclism.ro, Mbike, Bike Events, FreeRider, DirtBike, 2rism.ro, Ce să vezi.ro, CampinaPh.ro, Info Câmpina, Oglinda de azi' — declară Adelaide Katerine Tarpan, Manager de Dezvoltare al Fundatiei Romanian Angel Appeal, organizator voluntar.

'Câmpina Open MTB' este un eveniment sportiv ce și-a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează în exclusivitate pe voluntariat și pe implicarea probono a susținătorilor. Toate fondurile obtinute din înscrierile la competitie sunt folosite pentru proiecte dedicate copiilor cu autism din Prahova.

Fundatia Romanian Angel Appeal — este o organizație neguvernamentală care, de peste 20 de ani, desfășoară proiecte în beneficiul copiilor afectați de boli cronice, copii abandonați, copii din instituții și/ sau aflați la risc de excludere socială. Prin proiectele pe care le implementează, Fundația RAA oferă beneficiarilor săi servicii medicale, sociale, de consiliere, servicii de instruire, și desfășoară campanii naționale de informare. În ultimii 5 ani, Fundația Romanian Angel Appeal a sprijinit, prin activitatea sa, copii și tineri cu autism precum și familiile acestora, prin facilitatea accesului la servicii specializate și prin înfiintarea, în 35 de județe ale țării și în municipiul București, a 40 de Centre de consiliere și asistență pentru persoane cu autism.

Asociatia E.A.S.C. Caraiman Câmpina — este o organizație neguvernamentală, apolitică și nonprofit, înființată cu scopul de a oferi tinerilor o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber prin practicarea activităților în aer liber, cum ar fi: orientare sportivă, escaladă și alpinism, speologie, ciclism montan, drumeție montană, alergare montană, prin organizarea de cursuri de inițiere în practicarea acestor activități și apoi participarea la competiții de profil precum și prin educarea tinerei generații în spiritul ocrotirii și conservării mediului prin acțiuni de igienizare — ecologizare a unor zone turistice și prin participarea la alte activități conexe.

Pentru detalii si înscrieri în competitia 'Câmpina Open Mountain Bike — Race For Autism !', accesati: www.campina-mtb.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office