Controale fulger pe Valea Prahovei la unitatile de cazare si de alimentatie!

Publicat in Eveniment 11 August 2014 1490 ori
Google+ WhatsApp
Controale fulger pe Valea Prahovei la unitatile de cazare si de alimentatie!
Controale fulger pe Valea Prahovei la unitatile de cazare si de alimentatie!

La data de 09.08.2014, în intervalul 08:00 – 14:00, a fost organizată o acțiune la mai multe unități hoteliere situate pe raza stațiunilor Sinaia, Bușteni, Azuga și Slănic.
Acțiunea a avut drept scop identificarea unor ilegalități în ceea ce privește evidențele financiar-contabile, verificarea condițiilor de cazare și respectarea legislației privind protecția consumatorului și siguranța alimentelor, a celei privind evidențele privind cazarea turiștilor, precum și pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârșirea de infracțiuni.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale, Investigarea Fraudelor și Ordine Publică, constituiți în echipe mixte cu comisari din cadrul C.J.P.C. Prahova.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 88.000 lei.

Exemple
1. La o unitate turistică din stațiunea Sinaia au fost constatate deficiențe în ceea ce privește elementele de identificare și caracterizare pentru preparatele din carne, aflate în spațiile frigorifice din dotare, motiv pentru care agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

2. La o altă unitate din aceeași stațiune au fost constatate deficiențe în ceea ce privește existența elementelor de informare și caracterizare pentru produsele și preparatele din carne (3,6 kg carne si preparate din carne in valoare de 460 de lei), motiv pentru care s-a dispus retragerea și scoaterea acestora din circuitul consumului uman și sancționarea contravențională a agentului economic cu amendă în valoare de 10.000 de lei.
La nivelul aceleiași unități comerciale, pe linie de investigare a fraudelor, s-a constatat faptul că evidențele contabile nu sunt întocmite în mod corespunzător, fapt pentru care agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

3. În stațiunea Azuga s-au constatat deficiențe în ceea ce privește afișarea prețurilor la băuturile alcoolice din barul amenajat în incinta unui hotelului, fapt pentru care agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

4. La o pensiune din stațiunea Slănic s-a constat faptul că pesoanele cazate nu sunt înscrise în cartea de imobil, fapt pentru care agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office