Amenda usturatoare pentru fabrica de suplimente alimentare din Prahova. Vezi neregulile descoperite de inspectori

Publicat in Eveniment 31 Iulie 2014 1622 ori
Google+ WhatsApp
Amenda usturatoare pentru fabrica de suplimente alimentare din Prahova. Vezi neregulile descoperite de inspectori
Amenda usturatoare pentru fabrica de suplimente alimentare din Prahova. Vezi neregulile descoperite de inspectori

In data de 31.07.2014 comisarii CJPC Prahova in colaborare cu reprezentanti ai IPJ Prahova,au desfasurat actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la producerea si comercializarea de suplimente alimentare .

 

 

Cu aceasta ocazie a fost verificata o unitate de productie suplimente alimentare si unitati de comercializare a acestora, aplicandu-se sanctiuni contraventionale in valoare totala de 70.000 lei, propunandu-se masura complementara de inchidere temporara a unitatii de productie pe o durata de cel mult 6 luni.

 

Deficiente constatate:

 

-         Nu s-a putut face dovada existentei actelor normative in baza carora se fabricau produsele , a retetelor de fabricatie,a fiselor de magazine si a rapoartelor de productie( documente care pot dovedi respectarea retetelor de fabricatie a produselor.)

-         Cu ocazia controlului pe fluxul tehnologic a rezultat faptul ca la fabricarea unor suplimente alimentare a caror durabilitate minimala era mentionata pe eticheta ca fiind iunie 2015, respectiv iulie 2016,se utilizau materii prime care expirau in data de 31 august 2014.

-         In sala in care se macinau o parte dintre ingredientele utilizate la prepararea suplimentelor alimentare nu se respectau conditiile prescrise si prevazute de legislatia in vigoare (saci cu produse depozitati pe paviment, in dezordine, alaturi de resturi de produse finite si materii prime, piese mecanice,centrala termica,etc).

-         In depozitul de materii prime au fost identificate produse, in diverse ambalaje, fara elemente de identificare si caracterizare.

-         In sectia de productie a fost constatata prezenta masiva de insecte.

-         Pentru nici unul din mijloacele de masurare utilizate la dozarea materiilor prime nu s-a putut face dovada verificarii metrologice(cantar de baie, cantare de bucatarie,etc).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office