Parlamentarii propun încă trei zile libere pentru angajați

Publicat in Eveniment 30 Iulie 2014 1255 ori
Google+ WhatsApp
Parlamentarii propun încă trei zile libere pentru angajați
Parlamentarii propun încă trei zile libere pentru angajați
Angajații români ar putea avea încă trei zile libere. Ziua bunicilor, Ziua egalităţii salariale și Ziua egalității de șanse între femei și bărbați se află deja pe lista dezbaterilor parlamentare, în stadiul de propuneri, pentru a deveni zile nelucrătoare.
 
 
 
 
În plus, parlamentarii propun că dacă o sarbătoare legală cade într-o joi, și ziua de vineri să fie liberă, astfel încât angajații să se bucure de un week-end prelungit.
 
 
Anul acesta, angajații, și în special bugetarii, beneficiază de 12 zile declarate libere prin Codul Muncii. Din cele 12 zile, doar nouă sunt în timpul săptămânii.
 
 
 
Astfel, pe lângă sărbătorile legale precum Crăciunul, Paștele, Rusaliile, Sfântul Andrei sau Adormirea Maicii Domnului, angajații ar putea avea liber și pe 10 februarie, pentru marcarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Propunerea este susţinută de mai mulţi senatori şi deputaţi şi iniţiată de parlamentarul UDMR Rozalia Biro.
 
 
O altă propunere este înaintată de o femeie parlamentar, care vrea ca data de 15 februarie să devină Ziua naţională pentru egalitate salarială, în condițiile în care, pentru a câştiga la fel ca un bărbat, o femeie ar trebui să muncească două luni în plus pe an.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.