Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, în arest la domiciliu

Publicat in Eveniment 22 Iulie 2014 Actualizat: 22 Iulie 2014 3023 ori
Google+ WhatsApp
Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, în arest la domiciliu
Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, în arest la domiciliu

 

Tribunalul Buzău a dispus, marţi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, medicul Viorica Oniga, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie şi aflată în arest preventiv din luna mai a anului trecut.

Magistraţii de la Tribunalul Buzău, care judecă unul dintre procesele de corupţie în care este trimisă în judecată Viorica Oniga, au dispus, marţi, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova.

Oniga a primit interdicţie să ia legătura cu ceilalţi 12 inculpaţi, dar şi cu zecile de martori din acest dosar.

Decizia instanţei nu este definitivă.Viorica Oniga a fost arestată preventiv în 28 mai 2013, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă calificată şi continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar în septembrie a fost trimisă în judecată, alături de alte 12 persoane, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos la Prahova.

Potrivit procurorilor, ea a primit, în mod repetat, bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 de lei pentru a încadra în grad de handicap şi a elibera certificatele medicale aferente pentru 68 de persoane, în condiţiile în care acele persoane nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Cele 68 de persoane au primit pe nedrept indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 de lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile, susţin procurorii.

Ulterior, în luna mai a acestui an, Viorica Oniga a fost trimisă în judecată de DNA într-un alt dosar, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată ( 21 acte materiale ), abuz în serviciu în formă continuată ( 18 acte materiale ), complicitate la înşelăciune în formă continuată ( 18 acte materiale ) şi fals intelectual în formă continuată ( 18 acte materiale ).

În acelaşi dosar, aflat pe rolul Tribunalului Prahova, au fost de asemenea inculpate unele dintre persoanele care sunt judecate în procesul de corupţie aflat pe rolul Tribunalului Buzău.

În vara anului trecut, Viorica Oniga a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar în care a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese după ce a semnat eliberarea unor certificate de handicap în baza cărora fiul şi soţul său au primit indemnizaţiile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap. Mediafax

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.