Proaspat hidroizolat, in Castelul Hasdeu din Campina ploua ca afara

Publicat in Eveniment 15 Iulie 2014 2325 ori
Google+ WhatsApp
Proaspat hidroizolat, in Castelul Hasdeu din Campina ploua ca afara
Proaspat hidroizolat, in Castelul Hasdeu din Campina ploua ca afara

Castelul Julia Hasdeu, din Câmpina, se confruntă cu cea mai gravă problemă din întreaga sa existență. Culmea, de vină par să fie tocmai lucrările de consolidare și hidroizolație, efectuate la finele anului trecut de o companie din București, informeaza Max-Media.ro

 

 

Peste 150.000 de euro au costat lucrările de renovare a Castelului Hasdeu, care au constat în consolidarea clădirii și refacerea hidroizolației. Constructorul ales a fost firma Bautech din București.

 

În octombrie 2013 a avut loc o recepție parțială, susține directorul Muzeului Hasdeu, Jenica Tabacu, deoarece din suma totală de plată – 700.000 lei – au fost achitați doar 600.000 lei.

 

Citeste si: Jenica Tabacu, acuzata ca i-a permis fiicei sa faca parada modei pe mobila Muzeului "Iulia Hasdeu"

 

“Problemele au apărut cam la vreo 2 luni după recepție, când au fost ploile din decembrie, anul trecut. Atunci am observat, cu stupoare, că au apărut pete de apă pe tavan, în aproape toate sălile muzeului. Interesant este că, înainte de refacerea hidroizolației, de către cei de la Bautech, nu aveam probleme cu infiltrațiile decât în sufragerie, într-un colț de 1 mp, din dreptul iluminatorului. Acum, avem probleme peste tot. Apa se scurge pe pereți și afectează picturile murale. De altfel, cei de la Bautech ne-au trimis deja niște specialiști, care să refacă anumite picturi afectate de apă. Dar vorbim de infiltrații ori de câte ori plouă. Este o bătaie de joc. Motiv pentru care am cerut ca mâine (miercuri 16 iulie) să vină la Câmpina constructorul – firma Bautech, proiectantul – arhitecții de la Polar Design și dirigintele de șantier dat de Primăria Câmpina – Paul Done.”, a declarat pentru max-media.ro directoarea Muzeului Hasdeu, Jenica Tabacu.

 

Aceasta susține că a trimis 3 hârtii prin care înștiințează Primăria Câmpina, proprietarul castelului, de situație. Și îl acuză pe dirigintele de șantier că nu prea și-a făcut treaba și pe constructor – că a efectuat lucrări de mântuială.

 

“Proiectanții mi-au spus că firma Bautech nu ar fi respectat proiectul și că au avut dificultăți de comunicare cu ei. Textual, au afirmat că am avut ghinion cu această societate. Acum vreau o concluzie în scris, pentru că lucrarea are 3 ani de garanție”, a mai declarat Jenica Tabacu.

 

Ciudat este, totuși, că au trecut aproape 9 luni de la recepția – fie și parțială – a lucrării și abia acum, când faptele au fost descoperite și de presă, pare să se întâmple ceva.

 

În plus, la fel de interesant este și faptul că dna Tabacu a ținut să ne precizeze, telefonic, că firma Bautech este apropiată de PDL, fără să ne ofere și alte detalii. De altfel, nu știm ce relevanță are această informație.

 

Max Media a încercat să-l contacteze pe dl. Ghiță Nicolae, unul dintre asociații firmei Bautech, dar acesta a spus doar DA, după care a închis rapid telefonul și nu a mai răspuns ulterior, în pofida eforturilor noastre. I-am trimis un SMS,  ba chiar și un e-mail, în speranța că ne va trimite totuși un punct de vedere.

 

Dirigintele de șantier pus de Primăria Câmpina, dl. Paul Done, nu a putut inițial să răspundă pentru a da o declarație, după care ne-a sunat, vizibil iritat: “De unde aveți telefonul meu? Infiltrații erau și înainte de lucrările de hidroizolație. Nu poți să îți dai tu cu părerea, ca ziarist. Vezi că sunt niște note de constatare. Citește-le, învață și tu legea și apoi mai discutăm. Mai bine sună constructorul”.

 

Dna Jenica Tabacu susține că l-a avertizat pe dl. Done despre probleme, că l-a rugat să facă note de constatare (finele lunii iunie – începutul lunii iulie) și că acesta știa prea bine de infiltrațiile din 2014.

 

Singurul care ne-a oferit un punct de vedere a fost dl. arhitect dr. Virgil Polizu, din partea firmei Polar Design: “Nu cred că situația este la fel de gravă cum o vede dna Jenica Tabacu. Nu am avut nemulțumiri majore față de constructor, între noi și ei au fost uneori discuții în contradictoriu, dar normale, ca la orice lucrare. Știu că pereții muzeului sunt scorojiți, ca după o infiltrație, însă la procesul verbal semnat cu beneficiarul s-a convenit să se aștepte un număr de zile, pentru a se observa pe viu efectele ploilor. Îmi este greu să mă pronunț acum dacă sunt infiltrații și dacă lucrurile stau așa de grav. Vom vedea mâine, la întânirea solicitată de conducerea Muzeului Hasdeu. Oricum, îmi mențin părerea că firma Bautech nu are specializare pe monumente, deși a lucrat în subantrepriză la Spitalul Colțea, din București.”

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.