Aveti grija pe unde mergeti! Serpii din Ploiesti au "frati" in toata tara. Fenomenul reptilelor agresive ia amploare

Publicat in Eveniment 09 Iulie 2014 2699 ori
Google+ WhatsApp
Aveti grija pe unde mergeti! Serpii din Ploiesti au "frati" in toata tara. Fenomenul reptilelor agresive ia amploare
Aveti grija pe unde mergeti! Serpii din Ploiesti au "frati" in toata tara. Fenomenul reptilelor agresive ia amploare

Temperaturile caniculare modifică radical comportamentul animalelor, care pot deveni agresive chiar dacă nu sunt provocate. Unele dintre cele mai agresive vieţuitoare în condiţii de caniculă şi care atacă fără a fi provocate sunt şerpii. Cum în ultimele zile temperaturile maxime au urcat vertiginos, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad s-au înregistrat mai multe cazuri de persoane muşcate de amintitele reptile, majoritatea fiind copii.

 

 

Cel mai mic pacient muşcat de şarpe venit la Spitalul Judeţean are 3 ani şi este din Frumuşeni, judeţul Arad. Mama copilului spune că acesta se juca în grădina casei când ar fi fost atacat, iar norocul lui a fost că şarpele nu era veninos, scrie glsa.ro.

 

"Copilul fost în grădină, iar acolo avem trifoi mare. Când a venit înapoi, s-a plâns că-l doare piciorul. După cum se vede, a fost muşcat de şarpe. A mai fost un şarpe înainte cu o săptămână, dar l-am omorât", a spus mama copilului. Tot ea susţine că în zona casei lor din Frumuşeni şerpii s-au înmulţit considerabil.

 

Adrian Wienner, director medical al Spitalului Clinic Judeţean, a confirmat fenomenul şi a declarat că unitatea este pregătită să facă faţă provocării. "Au fost până acum câteva cazuri cu muşcături de şarpe. Din fericire, n-a fost nici un caz de muşcătură de şarpe veninos. Sigur, suntem pregătiţi cu ser antiviperin, dar n-a fost cazul. De fiecare dată s-a administrat tratament local. Oricum, orice persoană muşcată de şarpe trebuie adusă imediat la spital, mai ales dacă se constată o reacţie locală agresivă la locul muşcăturii, fiindcă atunci poate fi vorba de un şarpe veninos", a declarat Adrian Wienner.

 

Preventiv, medicii îi avertizează pe părinţi să nu-şi mai lase copiii nesupravegheaţi. În cazul în care se întâmplă totuşi un astfel de eveniment, se recomandă apelarea imediată a numărului unic de urgenţă 112 şi capturarea şarpelui.

 
Si in Ploiesti au existat cazuri in care serpii se ascundeau in iarba din parcuri sau chiar pe scarile racoroase ale blocurilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.