Prețurile alimentelor au scăzut in iunie pentru a treia lună consecutiv

Publicat in Eveniment 09 Iulie 2014 1050 ori
Google+ WhatsApp
Prețurile alimentelor au scăzut in iunie pentru a treia lună consecutiv
Prețurile alimentelor au scăzut in iunie pentru a treia lună consecutiv

 

Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a înregistrat în luna iunie 2014 cea de a treia lună consecutivă de scădere, în principal ca urmare a scăderii preţurilor la cereale şi uleiuri vegetale.

 

 

 

FAO dă lunar publicităţii propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate de un coş de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne şi zahăr.

 

În luna iunie 2014, acest indice a atins o valoare medie de 206 puncte, în scădere cu 3,8 puncte (sau 1,8%) faţă de valoarea înregistrată în luna mai. FAO a precizat că indicele preţurilor la cereale a atins în luna iunie o medie de 196,2 puncte, cu 10,9 puncte (sau 5,2%) mai puţin decât valoarea revizuită de 207 puncte înregistrată în luna mai, în principal din cauza unei scăderi de aproape 7% la grâu şi porumb. În cazul preţurilor la uleiuri vegetale, FAO susţine că acestea au scăzut cu 2,4% în luna iunie pe fondul scăderii preţurilor la ulei de palmier dar şi a aşteptărilor privind o recoltă record de soia boabe.

 

Separat, FAO şi-a îmbunătăţit estimările privind producţia mondială de cereale înregistrată în 2014, până la nivelul de 2,478 miliarde tone, cu 21,5 milioane tone mai mult decât estimările anterioare. Revizuirea a fost determinată de o prognoză de producţie mai favorabilă pentru porumb, cu un procent mai mare decât se estima în luna mai. În ceea ce priveşte estimările privind recolta mondială de grâu din 2014, FAO mizează pe o producţie de 702,7 milioane tone, uşor mai mare decât estimarea din mai, dar cu 1,8% mai mică decât recolta record înregistrată în 2013.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.