Nivel de RADIAŢII ridicat pe Litoral HARTĂ INDICE UV

Publicat in Eveniment 08 Iulie 2014 2192 ori
Google+ WhatsApp
Nivel de RADIAŢII ridicat pe Litoral HARTĂ INDICE UV
Nivel de RADIAŢII ridicat pe Litoral HARTĂ INDICE UV

 

ANM anunţă că indicele UV este 8 pe o bună parte din litoralul românesc (vezi hartă ataşată).

 

 

Ce este Indicele UV

 

Pentru a descrie gradul de risc pe care il prezinta radiatia UV in anumite conditii geografice si meteorologice a fost introdus indicele UV – parametru care indica efectul pe care il are expunerea la radiatia UV a organismului uman. Initial Indicele UV a fost formulat independent in mai multe tari si utilizat in programe de informare publica cu privire la radiatiile UV. Definitia sa a fost mai tirziu standardizata si publicata ca o recomandare comuna de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM), Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) si Comisia Internationala cu privire la Radiatiile Non-Ionizante (CIRNI). Scopul introducerii la nivel global al acestui parametru a fost de a contribui la ridicarea gradului de constientizare a populatiei fata de riscul de expunere la soare si metodele de protectie recomandate.

 

Indicele UV este prezentat sub forma unei scari cu valori intre 1 si 11+, care descrie nivelul radiatiei UV care ajunge la sol intr-un anumit moment si este un indicator al riscurilor potentiale pentru sanatate.

 

Nivelul radiatiei UV si protectia recomandata

 

Cata protectie iti ofera cremele

 

Produsele de protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie (SPF), nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele, au descoperit cercetatorii britanici intr-un studiu fara precedent.

 

Desi cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile, acestea permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase, informeaza dailymail.co.uk..

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.