Bustul lui Grigore Vieru, dezvelit la Cahul, in prezenta presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma

Publicat in Eveniment 07 Iulie 2014 1401 ori
Google+ WhatsApp
Bustul lui Grigore Vieru, dezvelit la Cahul, in prezenta presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma
Bustul lui Grigore Vieru, dezvelit la Cahul, in prezenta presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma

Duminică, 06 iulie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma a participat în oraşul Cahul (Republica Moldova) la inaugurarea unui bust al poetului Grigore Vieru.

 

 

La ceremonialul de dezvelire al bustului au fost prezenţi, alături de autorităţile locale, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici şi directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, academicianul Valeriu Matei.

 

Bustul este lucrarea sculptorului moldovean Ion Zderciuc, iar colectarea de fonduri pentru edificarea acestuia a demarat în anul 2011. Cu o contribuţie financiară semnificativă la realizarea bustului a venit şi Institutul Cultural Român.

 

„Ne bucurăm mult că poetul care a plecat de aici de la Cahul din lumea aceasta în lumea celor drepţi este astăzi aici cu noi, şi spiritul şi îngerul lui Grigore Vieru planează astăzi deasupra oraşului Cahul. El  totdeauna a iubit şi a ţinut la Republica Moldova şi la neamul românesc” a declarat Avram Micinschi, preşedintele Raionului Cahul.

 

Preşedintele Mircea Cosma a promis autorităţilor locale că va dona prin Funtaţia “Mihai Viteazul” pe care o conduce, un bust al marelui patriot Constantin Stere, ce urmează să fie amplasat pe o Alee a Personalităţilor ce se va dezvolta având ca bază bustul lui Grigore Vieru.

 

Poet al patriei şi patriotismului, poet al dragostei şi al visului, al păcii şi frăţiei, al copilului şi copilăriei, Grigore Vieru a murit în anul 2009, la Chişinău, în urma unui tragic accident de circulaţie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.