Prodecan al Universității de Petrol-Gaze, incompatibil

Publicat in Eveniment 03 Iulie 2014 2314 ori
Google+ WhatsApp
Prodecan al Universității de Petrol-Gaze, incompatibil
Prodecan al Universității de Petrol-Gaze, incompatibil

Directorul Casei de Cultură a Studenților din Ploiești, Daniela Angela Buzoianu, a fost declarată incompatibilă de ANI după ce ar fi semnat un contract cu Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, unde aceasta deține o funcție de conducere.
 
 
 
 
Redăm integral comunicatul de presă al ANI.
 
 
Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către BUZOIANU DANIELA ANGELA, Director al Casei de Cultură a Studenților Ploiești, Jud. Prahova, întrucât, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, a semnat un contract de închiriere cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, instituție cu care se află în raporturi de muncă și în cadrul căreia exercită funcția de prodecan.
 

Prin semnarea contractului de închiriere, în perioada 21 decembrie 2012 - 11 februarie 2013, BUZOIANU DANIELA ANGELA a creat un folos patrimonial Universității Petrol-Gaze din Ploiești, în cuantum de 556,95 Lei/lună ( prețul chiriei încasate de la Casa de Cultură a Studenților Ploiești).

 

În perioada aprilie 2012 - ianuarie 2014, în exercitarea funcției de Prodecan al Universității Petrol-Gaze din Ploiești, persoana evaluată a încasat drepturi salariale în cuantum de 145.550 Lei (venit net).

 

BUZOIANU DANIELA ANGELA exercită funcția de Director al Casei de Cultură a Studenților Ploiești începând cu data de 15 aprilie 2011.

 

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către BUZOIANU DANIELA ANGELA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

 

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare.

 

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.