Ploiesti: Incredibil! Un grup de chinezi a dat o teapa de 12 milioane de euro bugetului de stat

Publicat in Eveniment 23 Iunie 2014 1578 ori
Google+ WhatsApp
Ploiesti: Incredibil! Un grup de chinezi a dat o teapa de 12 milioane de euro bugetului de stat
Ploiesti: Incredibil! Un grup de chinezi a dat o teapa de 12 milioane de euro bugetului de stat

În urma a 21 de percheziţii, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Ploieşti au destructurat o grupare infracţională, bănuită că ar fi creat un prejudiciu de peste 12.000.000 de euro, prin activităţi economice ilicite.

 

 

 

Începând cu luna martie 2014, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu Direcţia Generală Antifraudă, au documentat activitatea ilicită a unui grup infracţional organizat, format din peste 22 de cetăţeni chinezi şi români, profilat pe săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Ploieşti, cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, au efectuat 21 de percheziţii, la domiciliile membrilor grupării infracţionale şi la sediile unor firme.

 

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente ce au stat la baza relaţiilor comerciale fictive între firmele implicate în activitatea ilicită, tehnica de calcul folosită şi diverse bunuri. 40 de persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T – S.T. Ploieşti, pentru audieri.

 

Prejudiciul estimat cauzat de membrii grupului infracţional este de 12.000.000 de euro, valoarea exactă urmând a fi stabilită în urma analizării de specialitate a documentelor ridicate.

 

Până în prezent, au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru toată suma, constând în bunuri indisponibilizate (electronice şi electrocasnice) şi sume de bani poprite la bănci sau la terţi.

 

Din cercetări, a rezultat faptul că, prin intermediul mai multor societăţi comerciale fantomă, special create de membrii grupului, pe raza judeţelor Prahova, Buzău, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi municipiului Bucureşti, ar fi fost importate, îndeosebi din China, cantităţi mari de mărfuri. Acestea ar fi fost vândute succesiv la mai multe societăţi comerciale, controlate de bănuiţi şi facturate ulterior, către firme care încercau să dea o aparenţă de legalitate tranzacţiilor economice. În final, aceste produse ajungeau la magazine cu desfacere en–detail.

 

Societăţile interpuse pe lanţul de aprovizionare nu funcţionau la sediile sociale declarate, nu aveau puncte de lucru adecvate derulării activităţii economice respective, nu aveau salariaţi încadraţi legal, nici mijloace tehnice necesare activităţii de comerţ en-gross, neavând nici documente care să ateste transportul mărfurilor pe fiecare segment din lanţul comercial.

 

Astfel, societăţile implicate au urmărit sustragerea de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A.-ului legal datorat bugetului general consolidat al statului.

 

În cauză, sunt cercetaţi 11 cetăţeni români şi 11 cetăţeni chinezi, care ar fi folosit în activitatea infracţională peste 22 de societăţi comerciale.

 

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I.. Pe parcursul verificărilor, au participat şi inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Bucureşti, ancheta fiind declanşată ca urmare a sesizării primite de la această instituţie, iar la percheziţii au fost angrenaţi şi jandarmi.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.