Veste bună. Românii cu venituri mici vor primi un alt tip de ajutor din partea statului

Publicat in Eveniment 30 Mai 2014 3702 ori
Google+ WhatsApp
Veste bună. Românii cu venituri mici vor primi un alt tip de ajutor din partea statului
Veste bună. Românii cu venituri mici vor primi un alt tip de ajutor din partea statului

Veste bună pentru românii cu venituri mici: din 2015 mai mulţi români vor primi un alt tip de ajutor din partea statului. Ajutorul denumit venit minim de inserţie va înlocui o serie de ajutoare sociale şi va fi mai consistent. Asta pentru că nu vor mai fi luate în considerare anumite proprietăţi sau bunuri aflate în proprietatea beneficiarilor.

 
 
 

Venitul minim de inserţie înlocuieşte, din 2015, alte forme de ajutor social şi ţinteşte mai multe categorii. El urmează să fie introdus de la 1 ianuarie şi ar urma să comaseze o serie de alte ajutoare pe care le primesc românii în acest moment. Potrivit România TV, ajutoarele care ar putea fi comasate sunt: alocaţiile de susţinere a familie, venitul minim garantat şi ajutoarele de căldură.

 

În total sunt peste 1.500.000 beneficiari ai acestor tipuri de ajutoare, însă numărul lor ar putea să crească pentru că Guvernul vrea să relaxeze condiţiile de acordare a ajutoarelor sociale, respectiv a venitului minim de inserţie.

 

În acest moment există români care nu primesc aceste ajutoare pentru că deţin proprietăţi sau bunuri care fac să nu fie eligibili pentru aceste tuipuri de ajutoare.

 

Venitul minim de inserţie va fi în cuantum mai mare faţă de actualele ajutoare şi va fi oferit mai multor beneficiari.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.