Kaufland Sud Ploiesti, amendat pentru nereguli de etichetare a cozonacilor "Panettone"

Publicat in Eveniment 28 Aprilie 2014 2954 ori
Google+ WhatsApp
Kaufland Sud Ploiesti, amendat pentru nereguli de etichetare a cozonacilor "Panettone"
Kaufland Sud Ploiesti, amendat pentru nereguli de etichetare a cozonacilor "Panettone"

O comisie mixta formata din inspectori ai DSP Prahova, DSVSA Prahova, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Prahova si ai Inspectoratului Judetean de Politie Prahova au efectuat controale in unitatile de comercializare a produselor de patiserie, in urma carora s-au constatat urmatoarele nereguli:

 

 

 

 

S-au verificat 711 kg produse de patiserie, dintre care 151 kg cu abateri.

 

S-au oprit temporar de la comercializare 145 kg in valoare de 3063 lei si s-au oprit definitiv de la comercializare 2 kg, in valoare de 52 lei.

 

Deficiente de informare s-au depistat la SC Voiaj Interegio SRL Valenii de Munte si la SC Compact Import Export SRL Valenii de Munte (la produsele de patiserie nu se informa asupra gramajului aferent acestora si a datei valabilitatii).

 

La Kaufland Sud Ploiesti - se aflau expuse la comercializare produsele CakeMania Panettone cu stafide şi coji de portocale confiate 500 grame, CakeMania Panettone cu fructe si rahat 450 grame, CakeMania Panettone cu ciocolata 450 grame - 147 buc, respectiv 69 kg, in valoare de 1164 lei, produs de Hlebozavod TIMS SRL Bulgaria. Produsele prezentau deficiente de etichetare - desi produsele contin in denumire cuvinte ca stafide, rahat, ciocolata, coaja de portocala, la rubrica ingrediente, producatorul nu declara cantitatea, exprimata in procente, determinata la momentul introducerii acestora in fabricatie. Aceste ingrediente sunt accentuate si prin imagini pe ambalaj, ceea ce incalca art. 8 din Norme Metodologice privind etichetarea alimentelor aprobata prin HG106/2002. Operatorul economic a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea prevederilor legale ale art 8 coroborat cu art 18 din OG 21/1992 rep cu 10.000 lei si s-a dispus masura opririi temporare a 69 kg produse in valoare de 1164 lei pana la remedierea deficientelor.

 

La SC Elsor Com SRL Ploiesti s-au depistat neregului privind afisarea preturilor la loc vizibil si lizibil si s-au oprit temporar de la comercializare.

 

La SC Radione International SRL Ploiesti, la diverse produse de patiseri, in cantitate de 4 kg preturile nu erau afisate in mod corespunzator - deficienta s-a remediat in timpul controlului.

 

La SC Norma SRL Campina s-au gasit la comercializare 2 kg pateuri cu data durabilitatii minimale depasita; produsele au fost oprite definitiv de la comercializare.

 

S-au prelevat probe de pufuleti de la SC Poenixy SRL Baicoi in vederea stabilirii caracteristicilor organoleptice, umiditate, continut de sare si de grasimi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.