UPDATE Toti detinatorii de cartele telefonice pre-platite vor trebui sa se inregistreze si sa depuna acte de identitate incepand cu 1 ianuarie 2015

Publicat in Eveniment 10 Aprilie 2014 1057 ori
Google+ WhatsApp
UPDATE Toti detinatorii de cartele telefonice pre-platite vor trebui sa se inregistreze si sa depuna acte de identitate incepand cu 1 ianuarie 2015
UPDATE Toti detinatorii de cartele telefonice pre-platite vor trebui sa se inregistreze si sa depuna acte de identitate incepand cu 1 ianuarie 2015

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a anuntat la sfarsitul sedintei Guvernului de miercuri ca a fost aprobat un proiect de lege privind inregistrarea detinatorilor de cartele telefonice pre-platite.

 

 

 

"In ultima sedinta a CSAT s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea si contracararea riscurilor la adresa securitatii nationale. Este vorba despre obligatia detinatorilor de cartele prepay de a le inregistra, de a depune un act de identitate. Si, de asemenea, obligatii pentru operatorii de telefonie mobila", a spus Cazanciuc. Proiectul de lege a fost trimis catre Parlament.

 

  • Vezi atasat proiectul de lege


Acesta a precizat ca intr-o perioada de sase luni, toti detinatorii de cartele pre-platite trebuie sa depuna un act de identitate. "Daca nu vor face acest lucru, operatorul de telefonie mobila va sista furnizarea serviciului pana cand detinatorul cartelei va inregistra cartela pe baza unui document de identitate. Furnizorii de servicii vor avea obligatia de informa, de a notifica toti detinatorii de cartele prepay cu privire la aceasta obligatie. Practic, din momentul intrarii in vigoare a legii, toti cei care vor dori sa achizitioneze cartele prepay vor avea obligatia de a depune un document de identitate", a spus Cazanciuc.

 

Aceste masuri se vor aplica si in cazul firmelor, acestea urmand sa fie obligate sa prezinte documente de constituire a societatii. "De asemenea, acest lucru va fi valabil si pentru persoanele juridice, obligatia de a depune documente de constituire a societatii", a precizat Cazanciuc.

 

Proiectul de lege modifica Ordonanta de Urgenta 111/2011 privind comunicatiile electronice.

 

Practic, in termen de sase luni din momentul in care legea intra in vigoare, toti cei care detin astfel de cartele vor trebui sa se inregistreze la operatorii de telefonie. Aceleasi obligatii le vor avea si cei care doresc sa achizitioneze cartele noi, indiferent ca sunt persoane fizice sau juridice.

 

Proiect de lege privind cartelele pre-platite

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.