Cainii aflati in adapostul de la Bucov pot fi adoptati "la distanta". Vezi cat costa intretinerea lunara

Publicat in Eveniment 08 Aprilie 2014 1939 ori
Google+ WhatsApp
Cainii aflati in adapostul de la Bucov pot fi adoptati "la distanta". Vezi cat costa intretinerea lunara
Cainii aflati in adapostul de la Bucov pot fi adoptati "la distanta". Vezi cat costa intretinerea lunara

Veste buna pentru iubitorii de animale din Ploiesti. Consilierii locali au adoptat hotărârea care permite adopţiile "la distanta" în cazul câinilor fără stăpân aflaţi în adăpostul din incinta Parcului Constantin Stere. (Parcul Bucov)

 

 

Consilierii ploieşteni au adoptat, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre privind adopţia la distanţă a câinilor. Conform hotărârii, animalele fără stăpân vor putea fi adoptate la distanţă contra unui tarif lunar de 125 de lei/câine care include hrana animalelor, respectiv două mese, deparazitarea internă şi externă, asigurarea altor materiale consumabile, dezinfecţia ţarcurilor, echipamentul de protecţie şi o taxă de apă-canal.

 


”Conform normelor metodologice se impune adopţia câinilor la distanţă, însoţiţi de carnete de sănătate, cu excepţia tratamentelor medicale. Ca atare, se propune completarea punctului B cu o nouă poziţie ’’42’’ la anexa HCL nr. 6/2013 – „Adopţie câini la distanţă (însoţiţi de carnete de sănătate) pentru care se percepe un tarif de 125 lei/cap câine/lună care cuprinde: hrana – două mese x 0,300 kg x 3 lei =1,8 lei/zi x 30,5 zile = 54,9 lei, deparazitare internă = 10 lei, deparazitare externă = 30 lei, alte materiale (consumabile: roabe, lopeţi, găleţi, castroane)= 12 lei, dezinfecţii ţarcuri = 8 lei, echipament protecţie = 8,3 lei, apă + canal = 1,8 lei”, se precizează în raportul de specialitatea ataşat proiectului.

 


Câinii se adoptă la distanţă însoţiţi de carnete de sănătate, însă preţul stabilit de legislativul local nu include eventuale tratamente medicale, acesta acoperind doar costurile directe pe care le are Administraţia Parcului ”Constantin Stere” cu întreţinerea animalelor.

 


Conducerea parcului a afirmat, în repetate rânduri, că la Ploieşti nu se doreşte ca legea care dă liber la eutanasieri să fie pusă în aplicare ”la sânge”, în condiţiile în care există o bună colaborare cu fundaţii pentru protecţia animalelor din Germania care şi-au exprimat dorinţa de a adopta mai mulţi câini. Astfel, atunci când vine vorba despre eutanasiere, sunt vizate în primul rând exemplarele grav bolnave.

 

sursa: www.republicanul.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.