Esti un bun jurnalist? Ai putea sa fii scutit de impozitul pe venit, pentru totdeauna!

Publicat in Eveniment 07 Aprilie 2014 1653 ori
Google+ WhatsApp
Esti un bun jurnalist? Ai putea sa fii scutit de impozitul pe venit, pentru totdeauna!
Esti un bun jurnalist? Ai putea sa fii scutit de impozitul pe venit, pentru totdeauna!

Cei mai importanti oameni de cultura, sportivi sau jurnalisti ar putea sa nu mai plateasca impozite pentru salarii sau pensii. Asta daca primesc din partea Presedintiei sau a Guvernului o distinctie speciala care le-ar recunoaste meritele.

 

 

 

Este ideea unor deputati, care au depus si o initiativa legislativa in acest sens. Chemati pentru a dezbate propunerea, artistii s-au plans ca veniturile lor sunt foarte mici si o asemenea masura i-ar ajuta.

 

"Sa cereti dumneavoastra care sunteti o institutie extraordinara, dati-ne si noua sa vedem in ultimii 5 ani cati bani a luat Albulescu, pe cate emisiuni asta si pe asta si pe asta. Aoleu, pai eu ii ziceam buna ziua maestre, de-acum ii zic ba..asta! Daca asta e nivelul lui de trai in ceea ce priveste aprecierea dumneavoastra", a spus actorul Mircea Albulescu.

 

Initiativa legislativa prevede posibilitatea de a acorda anual cate 250 de Titluri Nationale de Senior al culturii stiintei sportului si mass-media, alte 900 de titluri de Maestru National si 350 de locuri de Magistru Emerit pentru management in aceste domenii. Investirile cu aceste titluri ar urma sa fie facute de catre presedintele tarii, premier si ministrii de resort.

 

Actorii sustin ca initiativa este binevenita, in conditiile in care in teatrul de stat cel mai mare salariu ajunge la 2.000 de lei, iar cea mai mare pensie nu sare de 1.500 de lei."Macar fa ceva incat pentru o mana de oameni si aici vorbesc depensionari, artisti,nu se face gaura in cer atata vreme cat tu poti sa le dai ceva sa moara in demnitate si sa-si tina zilele cate le-au mai ramas in demnitate", spune actrita Manuela Harabor.

 

"Salariile si pensiile lor nu sunt foarte mari si prin urmare nici impozitele. Deci este mai mult ideea de a le recunoaste meritele", spune Petru Stefan Dalca, initiator al legii.

 

Scutirile de impozite la salarii si pensii ar fi aplicabile pe toata durata vietii celui care primeste un astfel de titlu national."Pensia nu trebuie impozitata oricum. Adica e o tampenie. Pensia este castigul pe care il am eu in urma depunerilor pe care le-am facut o viata. E a mea...vorba lui Caragiale. Pensia e dreptul meu", spune actorul Florin Zamfirescu.

 

Initiativa legislativa urmeaza sa intre acum in dezbaterea Senatului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.