Evaziune fiscala de 1 milion de euro. Patroana unei firme din Ploiesti, trimisa in judecata

Publicat in Eveniment 07 Aprilie 2014 2289 ori
Google+ WhatsApp
Evaziune fiscala de 1 milion de euro. Patroana unei firme din Ploiesti, trimisa in judecata
Evaziune fiscala de 1 milion de euro. Patroana unei firme din Ploiesti, trimisa in judecata

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată a inculpatei DUMITRESCU ROVENA CRISTINA, administrator al SC ROVENS CONSTRUCT SRL Ploiești, jud. Prahova, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată (6 acte materiale), comisă în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

 


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 


În perioada 06.03.2008 – 7.05.2008, inculpata Dumitrescu Rovena Cristina, în calitatea deținută, a omis evidențierea, în contabilitatea societății, a operațiunilor comerciale efectuate, constând în livrarea de produse energetice accizabile (motorină euro 4), sustrăgându-se de la plata TVA, impozitului pe profit și accizelor datorate bugetului de stat în sumă de 282.285 lei (din care impozit pe profit 3.400 lei, TVA - 100.157 lei, accize 150.191 lei și 28.537 lei TVA de plată suplimentară).

 


Faptele reținute constituie acte materiale ale unei infracțiuni continuate de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 1.000.000 de euro pentru care anterior, D.N.A. – S.T. Ploiești, prin rechizitoriul cu nr. 45/P/2008 din data de 04.10.2010, a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Dumitrescu Rovena-Cristina și ulterior Tribunalul Prahova a dispus condamnarea acesteia. Ca urmare a deciziei rămase definitive la data de 3 mai 2012 , inculpata se află în prezent în stare de detenție.Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova. În cauză nu au fost instituite măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri mobile sau imobile în proprietatea inculpatei Dumitrescu Rovena Cristina.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.