Liviu Voinea: Reducerea CAS la angajator şi reeşalonarea creditelor, certe de la 1 iulie

Publicat in Eveniment 05 Aprilie 2014 2515 ori
Google+ WhatsApp
Liviu Voinea: Reducerea CAS la angajator şi reeşalonarea creditelor, certe de la 1 iulie
Liviu Voinea: Reducerea CAS la angajator şi reeşalonarea creditelor, certe de la 1 iulie

De la 1 iulie măsura privind reducerea datoriilor către bănci şi reducerea CAS-ului cu 5 procente la angajator vor deveni certitudine. O spune ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea. Totuşi, pentru moment, bugetul de stat nu permite şi majorarea alocaţiilor şi reducerea CAS şi a TVA.

 

 


"Acea măsură de reducere, de rescadenţare a datoriilor către bănci se va aplica de la 1 iulie, de creştere a venitului disponibil al populaţiei. Asta contează, cu câţi bani rămâne omul în mână", a declarat Liviu Voinea, la România TV.

 

După reducerea TVA la pâine, Guvernul vrea să se ţină şi de promisiunea scăderii CAS cu 5% la angajator. Toate aceste măsuri pun sub presiune bugetul şi, din păcate, nu se pot mări şi alocaţiile şcolarilor în acest an. "Este vorba de o decizie în primul rând politică, nu se pot toate deodată: şi TVA redus, CAS redus, alocaţii mărite... Sunt nişte priorităţi", a explicat Voinea.

 

Acciza pe carburanţi va aduce bani mulţi pentru drumuri şi autostrăzi, mai spune ministrul delegat pentru Buget.

 

În emisiunea Newsline, Liviu Voinea a făcut şi o dezvăluire surprinzătoare: deşi are cea mai înaltă funcţie în minister, 156 de subalterni au salarii mai mari decât el. "Eu am 5.300 de lei şi nu am voie să fac altceva. Fără falsă ipocrizie, e un salariu mic pentru responsabilitatea ataşată funcţiei, e salariul numărul 157 din Ministerul de Finanţe", a spus ministrul Bugetului.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.