Amenzi record, inainte de Paste: 400.000 de lei, in doar trei zile de control

Publicat in Eveniment 04 Aprilie 2014 1541 ori
Google+ WhatsApp
Amenzi record, inainte de Paste: 400.000 de lei, in doar trei zile de control
Amenzi record, inainte de Paste: 400.000 de lei, in doar trei zile de control

În numai trei zile au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 400 000 lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 47 614 lei și au fost întocmite 17 dosare penale

 

 

 

Activitățile polițiștilor continuă atât pentru prevenirea și combaterea activităților de comerț illicit dar și privind asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

         

În acest context, ieri polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Fraudelor, Postului de Poliţie Valea Doftanei și din cadrul Postului de Poliţie Măneciu, împreună cu specialiști din cadrul Agenţiei Neţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia legalităţii comercializării produselor din peşte şi combaterea braconajului piscicol.

 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6135 lei și au fost confiscate 101,4 kg de peşte în valoare de 1450 lei.

 

EXEMPLE:

 

În urma controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în Ploieşti, au fost identificate cantităţi de peşte mai mari decât cele existente în documentele de provenienţă, peşte cu termenul de valabilitate expirat, precum şi faptul că societatea comercială avea evidenţă dublă.

 

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Totodată, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a societăţii comerciale cu amendă în valoare de 2000 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 22,9 kg. de peşte.

 

La controlul efectuat la o societate din Vălenii de Munte (punct de lucru Comuna Aluniş), s-a constatat faptul că societatea comercializa cantitatea de 72 kg. de peşte fără a avea documente de provenienţă, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 72 kg. de peşte.

 

Totodată s-a stabilit faptul că societatea comercială nu deţinea casă de marcat, fapt pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.

 

Tot ieri, polițiști de investigare a fraudelor din cadrul Biroului 3 al Poliţiei municipiului Câmpina constituiţi în echipe mixte cu lucrători de ordine publică, lucrători de rutieră şi un inspector CJPC, au efectuat controale în urma cărora au aplicat 26 de sancțiuni contavenționale în valoare de 38.380 lei

 

Totodată, au constatat o infracțiune și au confiscat 245 Kg legume-fructe în valoare de 1.152 lei

 

EXEMPLE:

 

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială, s-a constatat că agentul economic desfăşura activitate de comerţ cu amănuntul la un punct de lucru neînregistrat la organul fiscal competent teritorial iar evidenţa încasărilor se ţinea într-un registru neconfom Ordinului Ministrului Finanţelor. Pentru aspectele constatate, faţă de administratorul societăţii urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Ieri, în intervalele 10.30 – 11.30 şi 14.30 – 16.00, lucrători din cadrul Secției nr. 2 Poliție au acționat în zona a trei piețe agroalimentare aplicând 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.490 lei

 

Totodată, a fost constatată o infracțiune și au fost confiscate bunuri în valoare de 934 lei

 

EXEMPLE

 

În urma controlului efectuat la o societate comercială au fost găsite sticle de şampanie fără documente de provenienţă, acestea fiind confiscate şi reprezentantul societăţii sancţionat contravenţional cu amendă.

 

Totodată a fost găsită o femeie, care servea la barul societăţii şi care nu avea încheiat contract de muncă.

 

În cauză au fost întocmite documente ce urmează a constitui actul de sesizare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova.

 

O acțiune simlară a fost organizată și la nivelul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Blejoi fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 7170 lei

 

Au fost confiscate 445 kg legume și fructe, 135 litri vin şi 8 litri rachiu fructe, valoarea bunurilor confiscate fiind de 1105 lei.

 

Polițiștii din cadrul Poliţiei Vălenii de Munte impreuna cu lucratori din cadrul Sectiei 8 Politie Rurala Baltesti au acționat pe linia combaterii evaziunii fiscale la doua societati comerciale situate pe raza comunei Soimari, aplicând sanctiuni contravenționale în valoare de 5000 lei

 

Totodată, au fost confiscate următoarele bunuri 2,522 mc cherestea, 2,605 mc grinzi, 38 saci polistirol, 73 saci glet, 5 baxuri polistiren, 9 bidoane amorsa, 12 cutii grund, 18 cutii a cate 5 kg fiecare cuie diverse dimensiuni, 60 pungi seminte, 15 conserve peste si suma de 2800 lei, reprezentand contravaloarea a 140 saci ciment, in suma totala de 8600 lei.

 

EXEMPLE:

 

Efectuand verificari la o societate comercială din comuna Soimari s-a constatat ca administratorul nu intocmise la zi documentele de evidenta primara, comercializase cantitatea de 140 saci ciment, fara a avea documente de provenienta pentru acestia, confiscandu-se contravaloarea in suma de 2800 lei, si expusese spre vanzare fara documente de provenienta bunuri care au fost confiscate.

 

Efectuand verificari la o altă societate comercială din comuna Soimari, s-a constatat ca administratorul a expus spre vanzare fara documente de provenienta cantitatea de 5,127 mc cherestea si grinzi, care a fost confiscata, fiind sanctionat administratorul societatii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.