Bolnavii HIV/SIDA din Prahova au ramas fara medicamente

Publicat in Eveniment 26 Martie 2014 142 ori
Google+ WhatsApp
Bolnavii HIV/SIDA din Prahova au ramas fara medicamente
Bolnavii HIV/SIDA din Prahova au ramas fara medicamente

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase aşteaptă finanţarea pentru trimestrul al doileaManagerul Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti, Cătălin Vişean, a declarat ieri că, în acest moment, fondurile destinate achiziţionării medicamentelor necesare în tratamentul persoanelor seropozitive s-au epuizat de ceva vreme.

 

,,Practic, în baza finanţării primite, în martie am putut asigura medicamente doar pentru primele zece zile ale lunii. Acum, pe stoc ar mai fi ceva medicamente, dar sunt incomplete pentru a asigura schema prescrisă pentru pacienţii înscrişi în evidenţele spitalului. Practic, vom putea achiziţiona alte medicamente de abia după data de 1 aprilie, când intrăm pe finanţarea aferentă trimestrului al doilea. Asta este legea, nu ne permite să facem comenzi în contul fondurilor alocate pentru alte trimestre, nu depinde de noi. Însă, prin întreruperea tratamentului, pacienţilor seropozitivi le este pusă în pericol viaţa, pentru că medicamentele respective nu vindecă, dar ţin sub control boala, iar în lipsa acestora evoluţia stării de sănătate poate fi una negativă’’, a precizat Vişean.

 

 

Potrivit legislaţiei în vigoare, pacienţii cu HIV/SIDA nu îşi pot procura medicamentele din farmacii, acestea fiindu-le distribuite, în cadrul unui program naţional, doar prin intermediul spitalelor de boli infecţioase. Pentru 2014, Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru Prahova un buget de 3.048.000 de lei în vederea achiziţionării medicamentelor necesare tratării pacienţilor HIV/SIDA, însă suma alocată pe primul trimestru a fost insuficientă, respectiv de 600 de mii de lei.

 

Detalii, pe www.ziarulprahova.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.