Prahova: Mai sunt 800 de locuri in clasele pregatitoare

Publicat in Eveniment 26 Martie 2014 183 ori
Google+ WhatsApp
Prahova: Mai sunt 800 de locuri in clasele pregatitoare
Prahova: Mai sunt 800 de locuri in clasele pregatitoare

Cea de-a doua şi ultima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare a început, oficial, ieri, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare anunţând procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile care mai sunt disponibile.

 În judeţul Prahova, au rămas libere 794 de locuri - dintre cele 7.040 aprobate pentru anul şcolar viitor - dintre acestea 114 fiind la Ploieşti, 49 la Câmpina, câte două la Breaza şi Buşteni, 10 la Comarnic, nouă la Mizil, trei la Plopeni, şapte la Slănic, 46 la Urlaţi, trei la Vălenii de Munte, opt la Băcoi (acestea fiind toate locurile neocupate în mediul urban). Trebuie menţionat, însă, că numărul total a fost calculat în funcţie de numărul maxim de elevi dintr-o clasă- 25, număr ce nu va putea fi atins şi în acele şcoli din mediul rural, unde populaţia şcolară este redusă numeric.

 


Până pe 4 aprilie, părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ în prima etapă sau nu s-au înscris până acum vor completa o nouă cerere de înscriere, în care vor menţiona maximum trei opţiuni pentru şcolile ce mai au locuri libere. Cererea va fi depusă la şcoala aflată pe prima poziţie în topul preferinţelor, iar datele furnizate de părinţi vor fi introduse într-o bază de date, într-o aplicaţie informatică.

 

În perioada 7-10 aprilie, comisiile de înscriere din şcoli vor analiza cererile şi le vor soluţiona în funcţie de criteriile generale şi de cele specifice de departajare. Cererile nesoluţionate vor fi transmise comisiei judeţene care, în perioada 14-18 aprilie, va repartiza copiii la şcolile ce au reprezentat a doua sau a treia opţiune, în funcţie de numărul locurilor libere şi de criteriile de departajare generale şi specifice. Pe 18 aprilie, toate şcolile vor afişa listele finale cuprinzând numele copiilor înscrişi. Inspectoratul Şcolar a anunţat că în a doua etapă de înscriere va rezolva orice altă situaţie a copiilor rămaşi neînscrişi.

 

Citeste articolul integral aici >>

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.