Gripa porcina în Maternitatea Ploiesti

Publicat in Eveniment 25 Noiembrie 2009 Actualizat: 30 Noiembrie 2009 1327 ori
Google+ WhatsApp
Gripa porcina în Maternitatea Ploiesti
Gripa porcina în Maternitatea Ploiesti

Informaţii pe surse din cadrul Maternităţii Ploieşti spun că directoarea economică a acestei instituţii, Cornelia Angelescu, a fost diagnosticată cu gripă porcină. Focarul astfel creat devine cel mai periculos din judeţul Prahova, în contextul în care bebeluşii nu pot fi vaccinaţi împotriva gripei AH1N1, dar şi ţinând cont că mult aşteptata campanie de vaccinare este programată în ianuarie pentru copii.  

Maternitatea Ploieşti - în fapt Spitalul Obstetrica Ginecologie Ploiesti - este una dintre cele mai mari unitati sanitare publice de monospecialitate din România, ce functioneaza din 1984 intr-un imobil compus din 4 corpuri cu câte opt niveluri fiecare. Spitalul e structurat pe şase sectii, la care se adaugă blocul ambulatoriu, camera de garda, laboratoarele, blocul operator - cu un total de 380 de paturi.

 

  • Directorul Maternităţii spune că a luat toate măsurile de protecţie

"Nu ştiu când a fost diagnosticată cu gripa  AH1N1 doamna director, eu pot să vă spun că, ieri, a fost confirmat diagnosticul. De luni, doamna nu a mai venit la serviciu, este în Spitalul de Boli Infecţioase şi răspunde bine la tratament. Măsurile de siguranţă care au fost luate ieri după-amiază includ dezinfectarea zonei de birouri şi efectuarea listei de contacţi - 10 persoane - care nu mai vin la serviciu", spune Călin Boeru, directorul Maternităţii Ploieşti.

 

  • DSP susţine că nu e niciun pericol!

"Gestionăm situaţia foarte bine, am izolat persoana bolnavă, ţinem sub supraveghere persoanele cu care aceasta a intrat în contact, nu e cazul să inducem panică", a răspuns Cristian Vintilescu, directorul DSP Prahova, întrebării PHonline.ro privind cazul de la Maternitatea Ploieşti. Lucru cu care nu sunt de acord: când nu se spune că într-un loc unde ajung 500 de gravide şi de copii pe zi există un caz de gripă porcină, se poate vorbi, în opinia mea, de un atentat la sănătatea publică, la care DSP Prahova este complice. Nimeni nu poate garanta că directoarea Cornelia Angelescu n-a strănuntat când a intrat în clădire, când a folosit liftul, când a atins uşile etc. şi că în urma ei n-au trecut nişte cetăţeni care acum pot fi infectaţi cu gripa porcină.

 

 

  

 

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro