Scandalul buteliilor de aragaz Anias e abia la început

Publicat in Eveniment 20 Noiembrie 2009 1277 ori
Google+ WhatsApp
 Scandalul buteliilor de aragaz Anias e abia la început
Scandalul buteliilor de aragaz Anias e abia la început

Poliţia Prahova susţine că a prins un infractor în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, acesta spune că este nevinovat. Totul a plecat de la un control făcut la firma Anias SRL, care se ocupă cu îmbutelierea, transportul şi comercializarea buteliilor de aragaz.

Cei care au controlat firma, respectiv poliţia, Gara Financiară Prahova, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Stat în Controlul Instalaţiilor şi Direcţia de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova - susţin că firma a încărcat cu GPL şi a comercializat butelii de aragaz ce aparţineau unor brand-uri consacrate de profil, fără a avea acordul scris al deţinătorilor de marcă, “cu scopul inducerii în eroare a publicului asupra calităţii produsului comercializat”. ISCIR a constatat că 429 recipienţi care urmau să fie comercializaţi erau ieşiţi din scadenţa legală, aşa că patronul firmei, Andrei Rotaru, a primit o amendă de aproape 12.000 de euro şi promisiunea unui dosar penal. Acesta, plus încă un coleg au fost iniţial reţinuţi de către poliţişti pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru o perioadă de 24 de ore, după care au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă. Parchetul a respins propunerea poliţiştilor şi a dispus continuarea cercetărilor cu învinuiţii în stare de libertate.

Andrei Rotaru susţine că totul este o mascaradă şi că a fost amendat pe nedrept. Potrivit lui, Anias SRL, firmă cu sediu în Ploieşti şi cu cea mai modernă staţie de îmbuteliere GPL din România, are toate avizele în regulă şi a introdus pe piaţă 3.000 de butelii proprii, dar a călcat pe bec pentru că a schimbat oamenilor şi butelii Shell sau Petrom goale cu unele pline, branduite cu Anias.

Nu ştiu cum vi se pare vouă povestea. Deocamdată, arată de parcă Petrom şi Shell s-au simţiti ameninţate de Anias şi au povestit câte ceva cui trebuie, care a aranjat un control. În fond, nimănui nu i-ar conveni să-i plece clienţii la concurenţă. Cum piaţa buteliilor de aragaz din Prahova valorează cam 20 de milioane de euro pe an, merită să revenim cu amănunte…

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro