10 permise ridicate pentru depăşiri în intersecţiile din Ploieşti

Publicat in Eveniment 15 Noiembrie 2009 1109 ori
Google+ WhatsApp
10 permise ridicate pentru depăşiri în intersecţiile din Ploieşti
10 permise ridicate pentru depăşiri în intersecţiile din Ploieşti

IJP Prahova a scos şi poliţia rutieră la treabă, după ce a constatat că se ajunsese ca oricine să facă orice în trafic. Acţiunile au început în Ploieşti, întrucât este zona unde au avut loc cele mai frecvente încălcări ale legislaţiei rutiere. Prima acţiune a avut loc sâmbătă, unde, în cinci ore, s-au dat 16 amenzi şi s-au reţinut 10 permise pentru depăşire neregulamentară pe linia de tramvai în intersecţii. “Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova atenţionează toţi participantii la trafic că acţiunile vor continua şi că vor întâlni în trafic poliţişti care vor aplica cu fermitate prevederile legislaţiei rutiere”.

Da, în Ploieşti se circulă ca pe câmp, dar cele mai multe nereguli sunt în zona taximetriştilor, iar ăştia sunt cumva protejaţi de agenţii rutieri, pentru că le mai dau ponturi despre diverse afaceri necurate. Complicitatea e de notorietate, se merge până la patronii de firme de taximetrie, care tolerează diverşi asasini rutieri doar pentru că le aduc bani.

Aşa că eu aştept un bilanţ al poliţiei special pentru taxiuri, dar şi momentul în care voi putea întâlni în taxiuri un mesaj lipit pe bord care să spună “dacă acest şofer încalcă vreo regulă de circulaţie, puteţi considera că am făcut noi cinste cu cursa asta”.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro