Zeci de românce, scoase “la produs” în Spania de 10 prahoveni

Publicat in Eveniment 12 Noiembrie 2009 3359 ori
Google+ WhatsApp
Zeci de românce, scoase “la produs” în Spania de 10 prahoveni
Zeci de românce, scoase “la produs” în Spania de 10 prahoveni

Mulţumită unei găşti de interlopi din Prahova, oraşul Ploieşti a devenit celebru în Spania. Poliţia spaniolă tocmai a pus punct unei afaceri cu sex şi teroare, începută la Ploieşti şi terminată în cluburile din Barcelona.

Citeşte totul despre  OPERAŢIUNEA PLOIEŞTI!

IPJ Prahova a colaborat cu poliţia din Spania la arestarea a 25 de persoane dintr-un grup organizat profilat pe comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori în vederea exploatării sexuale. Colaborarea a început în 2008, când poliţiştii de la Crimă Organizată Ploieşti şi procurori de la DIICOT Ploieşti au probat activităţile infracţionale desfăşurate de 10 prahoveni. Grupul era condus de P.G.V., momentan trimis în judecată în stare de arest preventiv, riscând o pedeapsă cu închisoare de până la 20 ani. Informaţiile obţinute au făcut ca Poliţia Naţională Spaniolă să deschidă o investigaţie proprie, pe care au denumit-o OPERAŢIUNEA PLOIEŞTI. Spaniolii au descoperit că victimele reţelei erau recrutate din Prahova, fiind înşelate cu privire la scopul călătoriei în Spania (un loc de muncă legal). Ulterior fete, chiar minore, erau ameninţate şi agresate, inclusiv prin supunerea la practici sexuale sadomasochiste. După ce le distrugeau psihic, proxeneţii le scoteau “la produs” în cluburile „EROTIKA” din Girona, „DIANA” din Tordera-Barcelona şi „SAUNA PERLA NEAGRĂ” din Barcelona. . OPERAŢIUNEA PLOIEŞTI s-a terminat pe 21.10.2009, cu arestarea a 25 de persoane şi confiscarea unor mari sume de bani, autoturisme, documente privind transferuri bancare, aparatură IT şi alte documente incriminatorii. În total, în cluburile de noapte „Erotika” şi „Diana” au fost depistate 34 de românce, dintre care patru din Prahova.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro