Drept la replică din partea cuiva de la Parcul Industrial Ploieşti

Publicat in Eveniment 10 Noiembrie 2009 Actualizat: 14 Noiembrie 2009 1018 ori
Google+ WhatsApp
 Drept la replică din partea cuiva de la Parcul Industrial Ploieşti
Drept la replică din partea cuiva de la Parcul Industrial Ploieşti

“Referitor la articolul dumneavoastra: “La Parcul Industrial se lucra in 2008 cu blonda sub birou” publicat in data de 09 noiembrie 2009 va aduc la cunostinta ca in conformitate cu art. 226 din Codul Penal va faceti vinovat de savarsirea infractiunii de Violarea vieţii private. Astfel art. 226 prevede urmatoarele:
Art. 226. - (1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Tinand cont de cele mentionate mai sus va comunic ca daca veti publica in continuare imagini despre acest subiect sau daca veti mentine online articolul de mai sus va voi actiona in instanta.

Am primit acest text ca pe un comentariu, de la cineva care s-a logat cu o adresă de email cu numele unei fete. Ar putea fi blonda din imagine, asta dacă nu cumva personajul masculin din imagine e atât de subtil încât să se vaite în numele ei.

Anonimule, uite ce cred eu:

1. Nu eu sunt cel care a fotografiat cele două persoane. Aşa că Art. 226 aliniatul 1 nu mi se aplică. Caută-l pe acel participant la petrecere care te-a imortalizat şi dă-l în judecată.

2. Nici aliniatul 2 nu se aplică în cazul tău, cred eu. Poza nu este făcută “fără drept”, cred eu, o dovadă în acest sens fiind zâmbetul tău larg. În plus, poza este făcută la serviciu, într-unul din birourile Parcului Industrial Ploieşti, o locaţie “foarte publică”, dacă-mi este permis pleonasmul.

3. Aliniatul 3 te priveşte pe tine, nu pe mine. Fă plângerea aia penală, dacă vrei.

Bogdan Stoica

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro