Tariful judecătorului Dumitru Rebegea era negociabil!

Publicat in Eveniment 06 Noiembrie 2009 1145 ori
Google+ WhatsApp
Tariful judecătorului Dumitru Rebegea era negociabil!
Tariful judecătorului Dumitru Rebegea era negociabil!

Dumitru Rebegea, judecătorul reţinut ieri de procurorii DNA este cercetat pentru două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului. Din actele întocmite de procurori a rezultat că în septembrie 2009, judecătorul Rebegea a fost contactat de avocata Viorica Pilica care i-a cerut punerea în libertate a unui inculpat arestat preventiv (probabil Florin Pârjol, şeful clanului Ghenosu). Iniţial, Rebegea a  cerut 25.000 euro, dar a acceptat “să presteze” pe datorie, şi a primit, după ce şi-a făcut treaba, suma totală de 21.000 euro (în două tranşe, prin avocată).

În octombrie 2009, afacerea murdară s-a repetat: avocata a cerut, Rebegea a acceptat şi şi-a spus tariful: 20.000 euro! Din aceşti bani, judecătorul a primit, prin avocata Viorica Pilica, doar 9.000 euro pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv (aici vorbim cu siguranţă de Austrianu).

Bilanţ: ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Rebegea Dumitru, şef al secţiei Penale a Tribunalului Prahova, care a strâns, din două semnături, 30.000 de euro!

Dat fiind că avocata Viorica Pilică a spus tot anchetatorilor, aceştia au putut strânge probe solide, iar Dumitru Rebegea a primit aseară mandat de arestare pe 29 de zile.

Surse din cadrul anchetatorilor spun că Dumitru Rebegea a intrat sub filaj imediat după ce a judecat ultimul dosar penal lui Corneliu Păltânea, fostul şef al SRI Prahova, dat afara pentru grave fapte de coruptie.

Nu vreau să ştiu ce viaţă are judecătorul în arest, printre condamnaţi de drept comun…

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro