Judecătorul Rebegea, prins că a luat mită 37.000 de euro

Publicat in Eveniment 05 Noiembrie 2009 1243 ori
Google+ WhatsApp
  Judecătorul Rebegea, prins că a luat mită 37.000 de euro
Judecătorul Rebegea, prins că a luat mită 37.000 de euro

Presedintele Sectiei penale a Tribunalului Prahova, judecatorul Dumitru Rebegea, a fost retinut azi de procurorii DNA. Rebegea este acuzat că a primit de la o avocata suma de 36.000 de euro, pentru a-i favoriza pe doi interlopi din Prahova, care aveau dosare pe rolul instantei unde acesta era judecator. Cum singurii interlopi locali care au avut de-a face cu Rebegea sunt cei din clanul Austrianu, presa a făcut imediat legătura cu modul în care Dumitru Rebegea a dispus recent eliberarea lui Austrianu. Tot acest judecător a dispus şi eliberarea mult-mai periculosului Florin Pârjol, şeful clanului Ghenosu din Dâmboviţa, suspect de implicare în mai multe cazuri de santaj, lipsire de libertate, trafic de persoane, talharie şi omoruri la comandă. Procurorii DIICOT au reusit sa anihileze gruparea “Ghenosu” dupa un an de ancheta. Dupa ce 11 persoane din aceasta grupare au fost arestate preventiv, sapte au fost eliberate de Curtea de Apel Ploiesti. Imediat după aceea, toate victimele care doreau sa spuna adevarul s-au retras si n-au mai declarat absolut nimic.

De la DNA nu se ştiu multe. Se pare că Dumitru Rebegea a fost interceptat telefonic învăţând-o pe avocată cum să-şi scape clienţii de arestul preventiv. Magistratul ii spunea avocatei sa faca cerere de incetare a arestului preventiv cu cateva zile inainte ca mandatul sa expire. Apoi, avocatii nu veneau la termen, judecatorul amana cauza, iar la termenul urmator Rebegea constata ca arestul a incetat de drept, pentru ca a trecut perioada legala de 30 de zile. Reţeta se potriveşte lui Pârjol, nu şi lui Austrianu, pe numele său - Sandu Zamfir. Acesta, cercetat pentru mai multe infractiuni de santaj si inselaciune şi reţinut după ce fusese dat în urmărire generală,  a fost pus în libertate pentru că nu se putea prelungi mandatul de arestare, deşi trebuia judecat pentru această nouă infracţiune - sustragerea de la executarea mandatului. De aceea, eu înclin să cred că Rebegea a “căzut pe telefoane” în cazul Ghenosu.

Procurorii DNA nu au mai avut nevoie de încuvinţarea CSM pentru reţinerea judecătorului prahovean, fapta de care este acuzat fiind probată prin flagrant. Şeful Secţiei penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, a fost prins în flagrant delict, aseară, în timp ce primea 37.000 de euro. Magistratul a primit banii prin intermediul avocatului celor doi interlopi. Judecătorul Rebegea este audiat de procurori, el urmând să fie prezentat Curţii de Apel Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Revenim.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro