EximBank şi CEC Bank şi finanţează noua fabrică de BCA a Soceram

Publicat in Eveniment 27 Octombrie 2022 502 ori
Google+ WhatsApp
EximBank şi CEC Bank şi finanţează noua fabrică de BCA a Soceram
EximBank şi CEC Bank şi finanţează noua fabrică de BCA a Soceram

EximBank și CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei (peste 28 milioane euro) destinat finanțării noii unități de producție de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții din România, o construiește la Târgu Cărbunești (Gorj).

O noua fabrică de BCA sustenabil cu o investiție de peste 28 milioane euro

Viitoarea fabrică va avea o capacitate de producție de pana la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dezvoltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producție de beton celular autoclavizat (BCA) a societății, alături de cea de la Doicești (Dâmbovița) și cea de la Cordun (Neamț), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.

Traian Halalai: Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească și să devină jucători importanți
„Ca susținători consacrați ai mediului de afaceri, suntem permanent alături de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales în sectorul producției care aduce un plus de valoare adăugată pentru economia românească. Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească și să devină jucători importanți și la nivel regional și, de aceea, suntem încântați să susținem Soceram în implementarea acestui proiect de investiții greenfield, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru domeniul materialelor de construcții”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Bogdan Neacșu: Mă bucur că CEC Bank vine în sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu
„Domeniul construcțiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei și mă bucur că CEC Bank vine în sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu, cum este Soceram, care au reușit să se dezvolte și să se impună pe piață. Faptul că finanțarea unui proiect de investiții greenfield a fost structurată și aprobată într-o perioadă plină de provocări la nivel economic, demonstrează angajamentul nostru pentru susținerea mediului de afaceri românesc”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri
„În contextul preocupărilor privind creșterea eficienței energetice, ne așteptăm la creșteri ale cererii pentru materiale de construcții performante, cu proprietăți de reducere a pierderilor de energie. Construcția noii fabrici de BCA de la Târgu Cărbunești răspunde acestei nevoi din piață și, în același timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de muncă și dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri în acest efort”, a declarat Mihai Anastasescu, actionarul majoritar al Soceram S.A.

Potrivit companei Soceram, fabrica de BCA din Cordun, jud. Neamț a introdus tehnologii de ultimă oră, caracterizate prin eficiență, consumuri energetice și de materii prime reduse cu respectarea normelor ecologice.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.