Incepe "Ploiesti Jazz Festival 2022". Spectacole live pe esplanada Palatului Culturii, expozitii de pictura si auto, in centrul orasului

Publicat in Eveniment 24 Octombrie 2022 498 ori
Google+ WhatsApp
Incepe "Ploiesti Jazz Festival 2022". Spectacole live pe esplanada Palatului Culturii, expozitii de pictura si auto, in centrul orasului
Incepe "Ploiesti Jazz Festival 2022". Spectacole live pe esplanada Palatului Culturii, expozitii de pictura si auto, in centrul orasului

PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL 2022

Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, mult anticipatul Ploiești Jazz Festival 2022 a revenit în inima orașului pentru un rendez-vous muzical prelungit!

Desfășurat după formatele deja consolidate și bine cunoscute publicului ploieștean, Festivalul vă invită la o multitudine de evenimente derulate și în acest an sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

O altă performanță remarcabilă a Ploiești Jazz Festival este faptul că Filarmonica ploieșteană a devenit, începând cu anul 2022, membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network.

În programul ediției 2022 a Ploiești Jazz Festival se remarcă expoziția „Jazz Roots—US to ROMANIA", organizată cu sprijinul strategic al partenerilor New Orleans Jazz Museum și Mutual Musicians Foundation din Kansas City (SUA), ce va constitui un prilej special de întâlnire a muzicii jazz cu fotografia și educația. „Jazz Roots—US to ROMANIA" se alătură unei alte expoziții inedite ce reunește afișe ale concertelor de jazz organizate în ultimii 53 de ani la Ploiești și în țară. Ambele vor putea fi vizitate până în data de 31 octombrie 2022, în AFI Ploiești.

Deja tradiționala expoziție de pictură "Jazz în Colors" vă așteaptă, tot până la finele acestei luni, cu o serie de lucrări ale celor mai talentați dintre elevii ploieșteni ai Colegiului de Artă "Carmen Sylva".

De asemenea, în cursul acestei luni, muzica de jazz va răsuna, în fiecare week-end, de pe acoperișul clădirii Primăriei Ploiești, proiectul „Muzica de Promenadă" fiind inclus în programul Ploiești Jazz Festival.

Piața Festivalului se deschide pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, în perioada 27 – 30 octombrie. Pe scena amenajată aici veți putea urmări spectacole live, iar pe ecranul LED vor putea fi vizionate concertele pe care artiști de talie internațională le vor susține pe scena sălii "Ion Baciu".

Tot Piața Festivalului va găzdui și o expoziție auto care va aduce la un loc autovehicule noi Audi, puse la dispoziție la Porsche București Vest 2, și automobile de colecție, reunite de Retromobil Club România.

Curtea Berarilor va fi din nou gazda serilor Jam Session, între 28 și 30 octombrie, când veți putea asista la câteva concerte excepționale susținute de laureați ai Sibiu Jazz Competition.

O călătorie a tuturor simțurilor ce promite să încânte publicul amator, de la mic la mare. Pe scena „Ion Baciu", ediția Ploiești Jazz Festival 2022 va aduce o suită de propuneri culturale de neratat, cu artiști de renume ai jazz-ului autohton și internațional.

În deschiderea seriei de concerte a Ploiești Jazz Festival din 26 octombrie, Răzvan Cojanu – bas, Sorin Zlat – pian și Laurențiu Ștefan – tobe, adică Ploiești Jazz Trio, alături de Orchestra Simfonică Ploiești, dirijată de Simona Strungaru, vă va da întâlnire la proiectul „Unspoken" — un concert jazz simfonic cu compoziții originale, scrise de trompetistul Sebastian Burneci și orchestrate de însăși Simona Strungaru.

Ziua de 27 octombrie 2022 va aduce cu sine un program intens, în trei etape: un workshop cu reputatul Nicolas Simion Quartet (între orele 11.00-13.00), urmat de un concert special al cvartetului din care mai fac parte, alături de Nicolas Simion, Antonis Anissegos - pian, Oliver Lutz e-bas, Benjamin Henocq - baterie la orele 19.00.

Evenimentul se va desfășura sub egida Ambasadei Republicii Federale Germania în România. De la 20.30, proeminenta ONJ-Orchestra Națională de Jazz a Franței va evolua cu programul „Rituels", sub direcția artistică a lui Frederic Maurin, un eveniment derulat sub egida Ambasadei Republicii Franceze în România.

Seara de 28 octombrie îi va prezenta de la orele 19.00 pe Maria Joao Quartet, în componența Maria Joao – voce, Mario Laginha – pian, Antonio Quintino – bas, Alexandre Frazao – tobe, iar de la 20.30 îi vom cunoaște în concert pe Benito Gonzalez Trio, în formula Benito Gonzalez – pian, Jeff "Tain" Watts – tobe, Will Slater – bas. Benito Gonzalez este un artist Steinway, Steinway & Sons fiind cea mai importantă companie din domeniul instrumentelor muzicale cu clape.

În 29 octombrie, programul bipartit se va compune, de la orele 19.00, dintr-un concert al încântătorului Kristin Asbjornsen Trio, format din Kristin Absjornsen – voce, Olav Torget – chitare, Suntou Susso – kora, cu albumul „Traces of You" (2018), eveniment derulat sub egida Ambasadei Norvegiei la București. De la 20.30 va evolua Romain Pilon Trio, în componența Jason Brown – tobe, Geraud Portal – bas și Romain Pilon – chitară.

În încheierea festivalului, duminică 30 octombrie, de la orele 19.00, ne vor încălzi spiritele fantastica artistă Daphna Levy, alături de Tamir Miller – pian, Leon Habib – tobe și Răzvan Cojanu – bas, cu proiectul „By the Sea of Galilee".

Evenimentul se va desfășura sub egida Ambasadei Statului Israel în România. Ultimele acorduri de jazz vor răsuna de la 20.30 și vor aparține ansamblului olandezului Joris Teepe: Owen Hart Jr. – tobe, Don Braden – saxofon, Joris Teepe – Bas.

Cei mai mulți din artiștii invitați în ediția din acest an sunt câștigători ai unor Premii Grammy.

Ploiești Jazz Festival se bucură și la această ediție de aportul unor sponsori generoși, "maeștri de ceremonii" fiind Cramele Ego – Domeniile Săhăteni Dealu Mare și Școala de Flori. Toate vinurile sunt produse în ediție limitată, iar Ploiești Jazz Festival se bucură de o versiune dedicată. Cramele Ego produc patru tipuri de vin: Cuvee Elegance 2019, Cuvee Sophie 2019, Cuvee Rose 2019 și Cuvee Alexander 2019. La rândul său, Școala de Flori dă "suflet" fiecărui fir de floare și fiecărui buchet, în spiritul dragostei pentru simplitate, pentru eleganță, pentru firesc și pentru bucuria de a face plantele o parte a vieții de fiecare zi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.