Amenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate

Publicat in Eveniment 21 Octombrie 2022 3753 ori
Google+ WhatsApp
Amenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate
Amenzi pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Schimbare majoră la actele de identitate

Pe masa Parlamentului se află un nou proiect de lege care va impune noi obligații pentru cetățenii români. Mai precis, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Astfel, persoanele fizice care nu mai locuiesc la adresa de reşedinţă stabilită vor fi obligate ca, în termen de 15 zile de la plecare, să notifice acest lucru la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Amenzi pentru cei care nu-și declară reședința
În caz contrar, persoanele ce nu îndeplinesc aceste obligații vor fi sancţionate cu amendă de la 75 lei la 150 lei.

Noul proiect modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.

„Persoana fizică, care nu mai locuieşte la adresa la care şi-a stabilit reşedinţa, este obligată să notifice la oricare serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, despre încetarea valabilităţii menţiunii privind reşedinţa, în termen de 15 zile de Ia plecare.", prevede actul normativ.

Potrivit iniţiatorilor, „reglementările legale în vigoare conţin obligaţii pentru cetăţeni referitoare la schimbarea domiciliului, dar modul în care sunt formulate nu permite sancţionarea nerespectării acestora, iar în cazul stabilirii reşedinţei nici nu există instituite astfel de obligaţii."

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.