"Aleea Fauritorilor Romaniei Mari" va fi intregita, pe 25 octombrie, odata cu inaugurarea bustului Reginei Maria

Publicat in Eveniment 20 Octombrie 2022 Actualizat: 22 Octombrie 2022 380 ori
Google+ WhatsApp
"Aleea Fauritorilor Romaniei Mari" va fi intregita, pe 25 octombrie, odata cu inaugurarea bustului Reginei Maria

Data de 25 octombrie 2022 va ramane in memoria iubitorilor de patrie drept ziua in care intregitorii Romaniei Mari s-au adunat laolalta pentru a fi cinstiti si peste veacuri, pentru faptele lor eroice si determinante in ceea ce astazi numim stat suveran, liber si cu drepturi depline in fata oricarui alt popor.

Marti, pe 25 octombrie, Aleea Fauritorilor Marii Uniri - proiect initiat si dus la bun sfarsit de SMV Ploiesti si Comitetul Prahova pentru Centenar, cu sprijinul autoritatilor locale si judetene, va fi desavarsita odata cu inaugurarea bustului Reginei Maria, langa cel al Regelui Ferdinand I, proaspat instalat la loc de cinste langa intregitori.

La eveniment vor participa toti cei care si-au adus contributia la realizarea grandiosului proiect cultural-istoric, dar si alti iubitori de istorie si traditie. Vor fi oferite diplome de excelenta si distinctii sub forma de plachete tuturor celor care au pus umarul la transformarea aleii principale a Parcului Constantin Stere in loc de cinste.

 "Etapa a 2-a a "Aleii Fauritorilor Unirii" a fost inceputa in ianuarie 2018. S-a finalizat in 24 iunie 2022. Etapa a 3-a in care se instaleaza busturile Regilor Ferdinand si Maria a fost inceputa in 24 ianuarie 2022 si se finalizeaza in 25 octombrie 2022.

Cu acest prilej, numele aleii inceputa in 2002 de catre CJ Prahova, CL Ploiesti si CL Bucov impreuna cu SMV Ploiesti si Fundatia Constantin Stere Bucov primeste numele de "Aleea Fauritorilor Romaniei Mari", a completat presedintele SMV, Mircea Cosma.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.