Primaria Ploiesti: Urmeaza actiuni de dezinsectie, in perioada 21-31 august

Publicat in Eveniment 17 August 2022 241 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti: Urmeaza actiuni de dezinsectie, in perioada 21-31 august
Primaria Ploiesti: Urmeaza actiuni de dezinsectie, in perioada 21-31 august

Municipalitatea ploieșteană informează cetățenii că, în perioada 21 – 31 august 2022, se vor executa servicii de dezinsecție, în orașul nostru.

Astfel, operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va efectua următoarele servicii:
- dezinsecție combatere țânțari, în spațiile verzi, parcuri, aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 05.00 – 11.00;
- dezinsecție combatere țânțari, în spațiile deschise ale domeniului public, precum și spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice, de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 22.00-04.00;

Produsele care vor fi utilizate în contextul acestor activități sunt:
 Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
 Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
 Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
 Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor.

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al administrației publice locale.
Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile de dezinsecție se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Dezinsecția se va realiza cu utilaje portabile și autopurtate.
Personalul implicat în execuția serviciilor este calificat în funcția de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.

În acest sens, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecție va fi prelungită.

Adresăm rugămintea ca, în perioada menționată, să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. CORAL IMPEX S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.