Actiune a politistilor IJP Prahova, in Plopeni. Persoanele care ignora aceste reguli vor fi amendate

Publicat in Eveniment 11 August 2022 483 ori
Google+ WhatsApp
Actiune a politistilor IJP Prahova, in Plopeni. Persoanele care ignora aceste reguli vor fi amendate
Actiune a politistilor IJP Prahova, in Plopeni. Persoanele care ignora aceste reguli vor fi amendate

ACȚIUNE INFORMATIV-PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR ORAȘULUI PLOPENI

La data de 10 august a.c., în intervalul orar 16.00-19.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității au desfășurat o acțiune de informare a cetățenilor orașului Plopeni cu privire la legislația care stipulează clar că activitățile de picnic pot fi organizate doar în anumite zone, dar și pe linia prevenirii infracțiunilor săvârșite prin nesocotirea încrederii.

Scopul principal al acțiunii a constat în infomarea locuitorilor orașului cu privire la Legea nr.54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic, cu mențiunea că acestea se pot derula doar în zone special amenajate, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă.

*Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens.*

Conform actelor normative în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

*Cu gândul că ,,paza bună trece primejdia rea", polițiștii orașului Plopeni și cei de la ,,prevenire" s-au deplasat și în locuri aglomerate, unde au sfătuit persoanele, în special vârstnice, dar și copiii, referitor la ce pot face pentru a nu cădea victime ale unor infracțiuni săvârșite prin nesocotirea încrederii, și cele săvârșite prin însușirea pe nedrept.*

,, FIȚI PREVĂZĂTORI - NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI!"

*_Sfaturile din partea polițiștilor prahoveni sunt următoarele:_*

- Folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

- Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.

- Purtați discuții referitor la permiterea accesului în gospodărie al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau operațiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.

- Nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani sau obiecte cu o valoare materială însemnată (bijuterii, bunuri electronice, etc.);

- Purtați portofelul sau geanta cu acte și bani, în buzunare interioare ale vestimentației, respectiv în față, la vedere, niciodată deasupra cumpărăturilor, sau în coşul de cumpărături.

- Feriţi-vă de priviri indiscrete când faceţi plata şi nu scoateţi toată suma de bani pe care o aveţi asupra dumneavoastră, ci numai suma de care aveţi nevoie pentru a plăti.

- Atenție sporită la folosirea cardurilor bancare, prin efectuarea de plăți sau retragerea de numerar din bancomate.

*Nu ezitaţi să sesizați polițiștii atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni!*

Comunicat IJP PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.