O singura fantana arteziana construita intr-un cartier nou, in ultimii 30 de ani, la Ploiesti

Publicat in Eveniment 10 August 2022 Actualizat: 01 Septembrie 2022 823 ori
Google+ WhatsApp
O singura fantana arteziana construita intr-un cartier nou, in ultimii 30 de ani, la Ploiesti
O singura fantana arteziana construita intr-un cartier nou, in ultimii 30 de ani, la Ploiesti

O singură fântână arteziană construită într-un cartier nou, în ultimii 30 de ani, la Ploiești
După anii de pandemie în care libertatea de mișcare a fost redusă drastic, oamenii au început să conștientizeze cât de importantă este activitatea fizică pentru corp și pentru minte. Tot după această perioadă, apar tot mai multe date științifice care demonstrează faptul că cei care duc o viață activă fac față mult mai bine factorilor care le pun în pericol sănătatea. România este una dinte regiunile Europei în care curentul încurajării unei vieți active prinde din ce în ce mai multă viteză. La Ploiești continuă tradiția comunistă a cartierelor-dormitor.


Terenuri de sport, grădini și spații pentru sport în aer liber în București
În Pipera, una dintre cele mai scumpe zone imobiliare ale României, un dezvoltator imobiliar construiește de la zero un parc de 14.898 mp.În jurul lui, tot de la zero, sunt construite clădirile viitorului nou cartier. Ansamblul rezidențial va fi dotat cu zone de joacă pentru copii, pistă de biciclete, teren de sport și zone de recreere cu WiFi și stații de încărcare pentru trotinete electrice.
În București, în zona Crângași – Giulești, la nord de Lacul Morii, un antreprenor construiește șase imobile cu circa 2.000 de apartamente, pe un teren de 75.000 de mp. Complexul oferă numeroase facilități, care au rolul de a crea o comunitate strânsă, durabilă, centrată pe ideea de ”wellbeing”: de la apă filtrată direct la robinet, până la grădini și terenuri de sport.


La Târgoviște se construiește în jurul conceptului de viață comunitară sănătoasă
”Aici nu cumperi un apartament, aici ai un complex generos cu 4 parcuri: Relaxarea cu fântâna, Copii, Fitness, Amfiteatru Evenimente și Bibliotecă în aer liber. Contăm atât de mult pe natură să ne furnizeze aerul curat, liniștea și relaxarea de care avem nevoie pentru o viață sănătoasă, încât ne-am făcut un obicei din a o îngriji. Spațiile verzi din interiorul ansamblului rezidențial Class Park sunt tot timpul curate și îngrijite.Senzația de prospețime este omniprezentă, iar faptul că natura și urbanul pot conviețui transformă ansamblul nostru într-o locație excelentă”, își descrie oferta cel mai important dezvoltator imobiliar din Târgoviște.


Parc de 3200 de mp în centrul ansamblului imobiliar, cu activități sportive, la Brașov
Comunități și orașe întregi încep să-și redeseneze proiectele de dezvoltare viitoare, alocând din ce în ce mai multă importanță spațiilor dedicate mișcării și activităților sportive de toate felurile. În Brașov, de exemplu, dintr-o ruină industrială post-comunistă, cartierul Tractorul a devenit una dintre cele mai căutate zone rezidențiale ale orașului. Aici, un dezvoltator construiește un ansamblu imobiliar cu peste 700 de apartamente, 29% din suprafața totală a terenului fiind alocată spațiilor verzi și zonelor cu activități sportive în aer liber. Clădirile sunt construite în jurul unui parc central de 3200 de metri pătrați.


Majoritatea dezvoltatorilor Ploieștiului continuă tradiția comunistă a cartierelor-dormitor
Ideea de ”sacrificare” a unei bucăți de teren pentru construcția unui parc, a unei fântâni arteziene sau a unei piațete este o blasfemie pentru dezvoltatorii imobiliari ai Ploieștiului de mâine. Cu foarte mici excepții, piața imobiliară a Ploieștiului oferă clienților exclusiv betoane și locuri de parcare. Prezentate drept ”Smart” sau ”green”, majoritatea covârșitoare a noilor apartamente care sunt la vânzare sau urmează să fie construite, ignoră total conceptul de ”wellbeing”, de casă care să-ți ofere accesul la facilități și infrastructură pentru o viață activă și sănătoasă. Deși viitorii proprietari sunt în mare parte familii tinere, în ofertele noilor cartiere foarte rar găsești referințe despre accesul la dotări precum after-school, cluburi, locuri de joacă etc.Investitorii imobiliari au pasat către autorități responsabilitatea creării de spații destinate activităților comunitare, mișcării sau sportului de orice fel.
Ca o curiozitate, în urma documentării noastre am descoperit că în ultimii 30 de ani un singur dezvoltator a proiectat, construit și menținut activă o fântână arteziană în Ploiești. Este vorba despre MRS Residence.
Prin comparație, cei mai mulți dintre constructori au deturnat pentru parcări betonate inclusiv spațiile destinate amplasării platformelor de gunoi.
În concluzie, cu mici excepții insulare, Ploieștiul pe care noile proiecte imobiliare îl creionează este comunistoid, anacronic, arhaic și orientat către profit. Din (ne)fericire cumpărătorii sunt cei care va trebui să se decidă ce fel de viață vor să ducă și dacă merită sau nu să pună presiune pe dezvoltatorii imobiliari.
Cert este că, peste tot în jur, sunt construite cartiere noi având în prim-plan grija față de calitatea vieții proprietarilor. La Ploiești de ce nu se poate?

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.