Românii nu mai vor la birou, nici pentru bani mai mulți

Publicat in Eveniment 18 Mai 2022 574 ori
Google+ WhatsApp
Românii nu mai vor la birou, nici pentru bani mai mulți
Românii nu mai vor la birou, nici pentru bani mai mulți

Românii nu sunt dispuși să renunțe la timpul liber sau la posibilitatea de a lucra remote, nici pentru un loc de muncă mai bine plătit.

77 % dintre ei vor să-și schimbe jobul în următoarele 12 luni. Majoritatea (72, 7%) ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra remote. Acestea sunt rezultatele unui studiu condus de Career Shift.

Aceste informații ne arată că și România este aliniată trendului internațional denumit Marea Reașezare (The Great Reshuffle), care indică faptul că demisionările masive din ultima perioadă vor avea în același timp un număr similar de reangajări. În același timp, valorile oamenilor s-au schimbat. Ei pun mult mai mult accent pe echilibrul dintre viața personală și job, dar și pe flexibilitate locului de unde pot munci.

Studiul a fost realizat în urma programulul Career Refresh, organizat de Career Shift. Career Refresh a fost avut loc în perioada 9-12, online, gratuit, pentru oamenii care și-au dorit să-și clarifice care este direcția profesională spre care vor să se îndrepte. Career Refresh a susținut intenția oamenilor de a-și schimba jobul, în contextul în care asistăm, pe plan mondial, la un trend de renunțare în masă la locul de muncă – Marea Demisionare (The Great Resignation), după perioada pandemiei.

Din cei aproape 200 de oameni care au participat la chestionar, 58,5% vor să plece de la actualul loc de muncă pentru că vor să evolueze; 56,8% își doresc un job cu mai mult sens, iar 47,2% nu se simt motivați la locul de muncă actual; 32% s-au simțit foarte stresați la locul de muncă în ultimele 6 luni, iar 69,3% nu au o direcție clară de schimbare a jobului, pentru că nu știu exact ce vor sau cum ar putea ajunge acolo unde visează.

„Am avut 1300 de înscriși în Career Refresh și mulți dintre ei s-au conectat profund cu noi. Concluziile noastre sunt că este o mare nevoie de a face lucrurile diferit în ceea ce privește munca. De aceea am și făcut www.careershift.ro, ca să existe un loc cu resurse „altfel" pentru carieră. Credem că viitorul aparține oamenilor care își iau conștient frâiele vieții profesionale în mâini și care fac lucrurile cu independență, autonomie și motivație intrinsecă.

Provocările pe care oamenii care au participat la program sunt diverse: de la frică de eșec, la sindromul impostorului sau „golden cage syndrome", până la lipsa unei bune planificări financiare sau o introspecție pe abilități și competențe. Simplificând, cred că o parte dintre oameni nu știu ce li s-ar potrivi, alții nu se cunosc îndeajuns, alții nu își mai permit să viseze și alții, deși cunosc toate aceste detalii nu știu cum să le scoată în evidentă și să își facă un plan bine structurat. De aceea, noi nu credem într-un CV făcut pe fugă, ci într-un proces integrat, cu mai multe etape." (Mihai Zânt, co-fondator Career Shift)

Din studiu mai reiese faptul că 72, 7% dintre oameni ar pleca de la actualul loc de muncă la un altul plătit la fel, dar cu posibilitatea de a lucra de acasă. Asta scoate în evidență faptul că în pandemie, oamenii au înțeles că pot fi eficienți și muncind din alte locuri decât de la birou. Beneficiile pentru care ar pleca la un alt loc de muncă sunt: un mediu de lucru mai plăcut, posibilitatea de a lucra de oriunde, precum și mai mult timp liber. Dintre cei intervievați, 67,6% simt că le lipsește curajul, ca să facă pasul spre o schimbare în carieră, 61,9% spun că le lipsește claritatea, iar 43,8% – siguranța financiară.

„În actualul context economic aceste intenții sunt cu atât mai îngrijorătoare. Arată un nivel crescut de oboseală cronică, stres și instabilitate. În același timp specialiștii susțin că investiția în propria carieră și în propriul nivel de competență este cea mai bună privind nivelul curent al inflației" (Mihai ZÂNT co-fondator Career Shift)

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.