Spectacolele teatrului "TOMA CARAGIU" in perioada 22-27 MARTIE 2022

Publicat in Eveniment 22 Martie 2022 537 ori
Google+ WhatsApp
Spectacolele teatrului "TOMA CARAGIU" in perioada 22-27 MARTIE 2022
Spectacolele teatrului "TOMA CARAGIU" in perioada 22-27 MARTIE 2022

În această săptămână, Teatrul „Toma Caragiu” vă invită la o întâlnire cu una dintre frumusețile fără seamăn ale Bucureștiului interbelic, minunata Zaraza, într-un spectacol-eveniment ce poartă semnătura regizorală a lui Răzvan Mazilu, iar umorul excepțional al lui I.L. Caragiale este adus în actualitate cu spectacolul „O noapte furtunoasă”, într-o montare aparținând Sânzianei Stoican. Pe scena Teatrului de Animație, un tânăr soldat câștigă inima unei fete de împărat, în spectacolul „Amnarul fermecat”, regia Cristian Pepino, iar Dănilă Prepeleac, cunoscutul erou desprins din povestea lui Ion Creangă, ne face părtași la peripețiile sale fantastice, în viziunea regizorală a lui Mihai Androne.

„Zaraza” - joi, 24 martie, și vineri, 25 martie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. „E foarte important sa credem ca există mister în lume, metafizică, poate că viața e vis și visele noastre comune, ale oamenilor, se nasc tocmai din această evaziune necesară, din această fugă de cotidian. Zaraza e povestea de care avem nevoie, face parte organic din noi, din spiritul nostru, din visele românilor, deci mi s-a părut cu atât mai important să o redăm spectatorilor, orașului, acum - într-o epocă în care se iubește prea puțin, niciodată total, până la capăt.” (Răzvan Mazilu-regizor)

„O noapte furtunoasă” - sâmbătă, 26 martie, și duminică, 27 martie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”. Orbit de gelozie când un „bagabont” atentează la onoarea lui de familist, Jupân Dumitrache apelează la Chiriac, omul lui de nădejde, să îi apere reputația. Urmează evenimente tumultuoase, declanșate de o simplă confuzie. „O noapte furtunoasă”: un spectacol ce ilustrează, cu umor, moravuri și situații actuale și în societatea contemporană.

„Amnarul fermecat” - vineri, 25 martie, ora 18.00, sala Teatrului de Animație. Scrisă de prolificul autor danez Hans Christian Andersen, „Amnarul fermecat” este o poveste plină de tâlcuri despre un soldat simplu, dar încrezător în sine, care depășește toate greutățile ce îi apar în cale, reușind să își îndeplinească visul de a deveni alesul inimii unei fete de împărat.

„Dănilă Prepeleac” - duminică, 27 martie, orele 10.30 și 12.00, sala Teatrului de Animație. Urmărit de necazuri, Dănilă reușește să vândă doi boi pe un car, carul pe o capră, capra pe un gânsac și gânsacul pe o traistă goală. Deși totul pare împotriva lui, Dănilă va izbuti, în cele din urmă, să schimbe ghinionul în noroc și să învingă forțele răului.

Vă așteptăm cu drag la teatru! Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774, sau on-line, de pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.