Ce fac vaccinații cu Astra Zeneca

Publicat in Eveniment 30 Noiembrie 2021 3629 ori
Google+ WhatsApp
Ce fac vaccinații cu Astra Zeneca
Ce fac vaccinații cu Astra Zeneca

Ce fac vaccinații cu Astra Zeneca? Lămuriri de la RO Vaccinare pentru toate persoanele care au primit doza 1 de Astra Zeneca și care acum ar trebui să primească rapelul.

Astfel, RO Vaccinare a anunțat că este permisă vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca și care optează pentru schimbarea vaccinului.

În acest caz nu este nevoie de recomandare medicală specială, scrie pe pagina RO Vaccinare

Vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecție cu SARS CoV-2 nu este contraindicată. În aceste situații vaccinarea poate fi inițiată după vindecare, mai anunță RO Vaccinare.

Intervalul maxim între doza 1 și doza 2 este până la 42 de zile pentru vaccinurile Moderna și Pfizer BioNTech și până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).

În situația depășirii intervalelor menționate, nu se va refuza vaccinarea, iar imunizarea se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă.

Pe aceeași pagină se mai scrie că:

„Vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecție cu SARS CoV-2 nu este contraindicată; în aceste situații vaccinarea poate fi inițiată după vindecare.

În conformitate cu RCP-ul fiecărui tip de vaccin, intervalul maxim între doza 1 și doza a-2-a este:
-până la 42 de zile pentru vaccinul Moderna;
-până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech;
-până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).

În situația depășirii intervalelor menționate, nu se va refuza vaccinarea, aceasta se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă.

Dacă o persoană dezvoltă infecție cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID–19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei inițiale de vaccinare cu același produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Oricare dintre vaccinurile COVID-19 care dețin autorizație de punere pe piață pot fi administrate gravidelor sau femeilor care alăptează.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.