Forum Economic Trilateral Italia-România-Republica Moldova, 26 noiembrie 2021

Publicat in Eveniment 27 Noiembrie 2021 Actualizat: 27 Noiembrie 2021 638 ori
Google+ WhatsApp
Forum Economic Trilateral Italia-România-Republica Moldova, 26 noiembrie 2021
Forum Economic Trilateral Italia-România-Republica Moldova, 26 noiembrie 2021

Astăzi, orașul Cimișlia a fost gazda unui eveniment important: Forumul Economic trilateral Italia – România – Republica Moldova, organizat de Primăria Cimișlia în parteneriat cu Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Consiliul raional Cimișlia.

Scopul intinilnirii a fost axat pe stabilirea relațiilor, schimburilor de experiență și cooperarea economică între Italia, România și Republica Moldova, prin valorificarea potențialului investițional al orașului Cimișlia într-un context pro activ între companii și instituții care vizează internaționalizarea.

În cadrul evenimentului a fost prezentată invitația investițională în orașul Cimișlia, care vine să evidențieze competitivitatea economică a platformelor investiționale din oraș. Documentul a fost elaborat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională USAID Moldova, prin intermediul Programul Comunitatea Mea , implementat de IREX in Moldova.

În cadrul forumului au fost prezentate platformele investiționale din oraș:

- Parcul Industrial Cimislia .
- Subzona Economică Liberă Bălți în orașul Cimișlia, promovată cu susținerea Zona Economică Liberă Bălți .
- Platforma Industrială Multifuncțională Cimișlia, promovată cu susținerea Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Consiliul raional Cimişlia .
- Servicii suport pentru întreprinderile industriale, prezentate de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, filiala Hîncești.

Administrația publică locală, va continua eforturile în vederea impulsionării și dezvoltării economiei în regiune.

"Au avut loc prezentări ale Parcului Industrial Cimișlia - profilul investițional al orașului, a sub-zonei economice libere Bălți la Cimișlia, a Camerei de Comerț și Industrie, a Filialei Hîncești despre competitivitatea investițională regională și despre potențiali investitori din România și Italia.

În partea a doua a Forumului a avut loc o vizită de lucru la Vinăria Javgur din raionul Cimișlia. S-a discutat despre oportunități de colaborare ale vinăriei cu mediul de afaceri din România", a declarat Mircea Cosma, presedintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.