Momente de coşmar! Telecabina din Bușteni, blocată pe cablu după ce un urs a dislocat o stâncă. Oamenii au coborât pe stâlp și pe corzi

Publicat in Eveniment 16 Septembrie 2021 759 ori
Google+ WhatsApp
Momente de coşmar! Telecabina din Bușteni, blocată pe cablu după ce un urs a dislocat o stâncă. Oamenii au coborât pe stâlp și pe corzi
Momente de coşmar! Telecabina din Bușteni, blocată pe cablu după ce un urs a dislocat o stâncă. Oamenii au coborât pe stâlp și pe corzi

Incident fără precedent la telecabina din Bușteni care face legătura între stațiune și platoul Bucegilor. Cabina care a pornit în prima cursă, duminică dimineață, a rămas blocată undeva între piloanele doi și trei. Peste zece persoane, toți muncitori la punctele de lucru ale telecabinei, au fost coborâte de urgență cu ajutorul salvamontiștilor, potrivit unor surse. Incidentul nu a fost făcut public.
Sursele citate au precizat că incidentul, care putea fi unul extrem de grav, s-a întâmplat duminică 12 septembrie, dimineață, la prima cursă, atunci când urcă spre punctele de lucru doar muncitorii societății care administrează telecabina.

Cabina ar fi rămas blocată între pilonul doi și trei, deaspura abruptului prahovean.
Sunt două variante care se vehiculează în legătură cu defecțiunea cabinei.

Unii susțin că vinovat ar fi un urs care ar fi dizlocat din peretele muntelui o stâncă "de dimensiunile unui frigider", susțin sursele citate.

În cădere, stânca ar fi lovit cablul purtător al cabinei și l-a "deraiat" de pe traseu. Cablurile telecabinei trec pe lângă un perete abrupt în zona respectivă

La prima cursă, angajații telecabinei nu au știtu despre această situație, și au dat drumul cabinei în care se aflau munctorii. Telecabina a mers până la punctul "nodului", unde s-a oprit brusc, într-o poziție nefirească, susțin sursele citate.

Cea de-a doua variantă a defecțiunii, spun alte surse, ar fi o defecțiune la motorul care asigura tractarea cablului.

Muncitorii au dat alerta la bază, iar în ajutorul lor au venit colegii, dar și o echipă de salvamontiști.

O parte dintre persoanele rămase în cabina suspendată au coborât pe stâlp, alții pe corzi, ajutați de salvamontiști.

Norocul a făcut ca în cabină să se afle oameni ai muntelui, care știau cum se coboară în situații de urgență și nu s-au panicat.

Nicio persoană nu a fost rănită, arată sursele citate.

Grav este că telecabina a rămas suspendată deasupra abruptului prahovean. Dacă ceda cablul, oamenii cădeau 300 de metri în gol, în prăpastie.

"N-ar fi supraviețuit nineni. Am fi avut o situație similară cu cea din Italia", spun sursele citate.

Sursa www.ziarulincomod.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.