La multi ani tuturor angajatilor Serviciului de Ambulanta Prahova! Va multumim!

Publicat in Eveniment 28 Iulie 2021 1252 ori
Google+ WhatsApp
La multi ani tuturor angajatilor Serviciului de Ambulanta Prahova! Va multumim!
La multi ani tuturor angajatilor Serviciului de Ambulanta Prahova! Va multumim!

Astăzi este Ziua Naţională a Ambulanţei din România şi, pentru a marca această zi, la ora 10,00 vor suna în întreag ţară sirenele ambulanţelor.

Cunoscutul semnal al echipajelor de intervenţie medicală se va auzi şi în Prahova, atât la sediul staţiei centrale din Ploieşti, cât şi la substaţiile de pe teritoriul judeţului: 8 în mediul urban – Băicoi, Câmpina, Comarnic, Mizil, Sinaia, Slănic, Vălenii de Munte, Urlaţi şi 4 în mediul rural – Bălţeşti, Ciorani, Apostolache, Puchenii Mari – ultimele două fiind înfiinţate pe parcursul anului trecut. În fapt, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova asigură asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească la nivelul judeţului, dispunând în prezent de 83 de ambulanţe şi o echipă medicală şi de intervenţie formată din 16 medici, 161 de asistenţi medicală, 150 de ambulanţieri, 16 operatori registratori de urgenţă. Potrivit rapoartelor de activitate, zilnic sunt realizate în jur de 300 de intervenţii de urgenţă, chiar în prima zi a acestei săptămâni-luni, 26 iulie – fiind înregistrate 360 de asemenea intervenţii, începând cu ora 6,22 a dimineţii, când la Potigrafu a avut loc un accident rutier cu nu mai puţin de 8 persoane implicate.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile la data de 28 iulie – data la care, în 1906, a apărut prima "Salvare" din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici – a fost votat de Senat la 18 iunie 2014, fiind adoptat de Camera Deputaţilor, ca for decizional, la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi 4 abţineri, iar la 6 martie 2015, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul pentru promulgarea legii ce instituie Ziua Naţională a Ambulanţei din România.
Începând din 1907, Salvarea funcţionează regulat, România devenind, astfel, al treilea stat din Europa, după Olanda şi Austria, cu un astfel de serviciu.

După ce primul echipaj de salvare era format dintr-un vizitiu şi un sergent, care utilizau o trăsură trasă de cai şi aveau sediul în Bucureşti, pe cheiul Dâmboviţei, în 1912 au fost aduse de la Paris primele ambulanţe de tip auto. În anul 1931, profesorul Nicolae Minovici a teoretizat, pentru prima dată în lume, "împingerea actului medical calificat la locul accidentului".

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, această zi nu va putea fi sărbătorită public astăzi şi la nivel naţional, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei de COVID-19.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.