Admitere exclusiv on-line, anul acesta, la UPG Ploiești

Publicat in Eveniment 07 Iulie 2021 1051 ori
Google+ WhatsApp
Admitere exclusiv on-line, anul acesta, la UPG Ploiești
Admitere exclusiv on-line, anul acesta, la UPG Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze Ploiești se pregătește pentru starul admiterii. Înscrierile se încheie pe 19 iulie, iar întreaga procedură de selectare a viitorilor studenți se va derula on-line, inclusiv în cadrul specializărilor la care au loc teste de admitere.

Admiterea la UPG Ploiești se va baza, și anul acesta, cu unele excepții, pe rezultatele obținute de candidați la examenul de Bacalaureat. “La concursul de admitere din anul 2021, pentru ciclul universitar de licenţă, se ia în considerare media obţinută de candidat la examenul de Bacalaureat, care constituie criteriul de admitere”, prevede metodologia potrivit căreia un candidat poate fi admis şi înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de ciclul de studii şi de instituţiile de învăţământ care le oferă. De asemenea, un candidat declarat admis poate beneficia de finanţare de la bugetul de stat pentru un singur program de licenţă, pentru un singur program de masterat şi pentru un singur program de doctorat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, mai stabilește documentul citat.


“Candidaţii care doresc să ocupe un loc la unul din programele de studii ale Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti se pot înscrie, în perioada 14 iunie -19 iulie 2021, (sesiunea vară) și 1.08.2021-9.09.2021 (toamnă) pe platforma de admitere a UPG, la adresa https://e-admitere.upgploiesti.ro. sau direct la sediul universității în perioada 14 iunie -19 iulie 2021, (sesiunea vară) și 3.09.2021-9.09.2021 (toamnă)”, mai precizează metodologia. Astfel, la facultate vor ajunge, pentru admitere, doar cei care nu doresc să-și depună dosarele prin mijloace electronice, în vederea înscrierii. În rest, inclusiv testele organizate în această vară vor fi susținute tot de la distanță.

De exemplu, susținerea probei de aptitudini pentru candidaţii la Facultatea de Litere şi Ştiinţe - domeniul Ştiinţele Educaţiei constă în transmiterea unui text de motivare a opțiunii programului de studiu ales (Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Pedagogia). Candidații trebuie să trimită un text scris olograf, în format jpg., odată cu fișa candidatului.

Testul de competență lingvistică pentru candidații înscriși la programul cu predare în limba engleză la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimie, programat pentru 16 iulie, va consta în rezolvarea unui test grilă pe platforma electronica.
UPG Ploiești a anunțat și taxele valabile la admitere, respective taxele de studii valabile în anul universitar 2021 – 2022. Astfel, candidații la admitere vor plăti o taxă de înscriere de 100 de lei pentru un dosar depus și de 200 de lei pentru două sau mai multe dosar.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.