Mișcare – cheie în Poliția Română: încep concursurile pentru toate funcțiile de conducere

Publicat in Eveniment 13 Iunie 2021 7872 ori
Google+ WhatsApp
Mișcare – cheie în Poliția Română: încep concursurile pentru toate funcțiile de conducere
Mișcare – cheie în Poliția Română: încep concursurile pentru toate funcțiile de conducere

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat vineri una dintre cele mai așteptate mișcări: săptămâna viitoare va fi anunţat calendarul organizarii concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere în toate stucturile MAI, potrivit News.ro. Bode declarase încă de la începutul mandatului său că vrea să demareze concursul pentru funcții, dat fiind că multe inspectorate sunt conduse de șefi interimari.

Bode a mai spus că, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de împuterniciţi. Lucian Bode anunţă că doreşte "management predictibil stabil" în toate structurile MAI.

Una dintre marile problemele ale ocupării posturilor de conducere de către interimari este lipsa de independență a acestora în raport cu autoritățile locale.

"Faptul că, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30% din posturi. La nivelul IGSU concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere. Pentru IGPR, IGPF, IGAV, pentru DGPI şi DGA am primit în această spptămână o propunere de calendar, pe etape, pe care fiecare inspector general, şef de structură le are", a declarat, vineri, la Zalău, Lucian Bode, potrivit News.ro.

Acesta anunţă că sătămâna viitoare va fi făcut public calendarul concursurilor la nivelul acestor structuri.

"Organizarea de concursuri şi ocuparea poziţiilor în urma unor concursuri transparente (...) este preocuparea noastră şi aşa se va întâmpla, începând cu săptămâna viitoare", a mai declarat Bode.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.