Drama rudelor care îşi îngroapă morţii de Covid. Poveşti cutremurătoare: "Din geanta mamei lipseau banii!"

Publicat in Eveniment 08 Aprilie 2021 1179 ori
Google+ WhatsApp
Drama rudelor care îşi îngroapă morţii de Covid. Poveşti cutremurătoare: "Din geanta mamei lipseau banii!"
Drama rudelor care îşi îngroapă morţii de Covid. Poveşti cutremurătoare: "Din geanta mamei lipseau banii!"

Patriarhia cere urgent modificarea regulilor înmormântărilor. Preoții spun că apropiații celor decedati sunt și mai afectați tocmai pentru că nu îi pot conduce pe ultimul drum pe cei dragi, asa cum cere tradiția.

Cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi considerate excesive, conform căreia morţii de Covid trebuie îngropaţi imediat după ce au fost ridicaţi din spital. Rudele obligate să-și îngroape morții forțat în saci de plastic se revoltă.

„Totul este traumatizant începând de când ruda sau prietenul care îţi este infectat cu Covid intră pe poarta spitalului. Mama a fost infectată cu Covid, însă moartea a survenit şi din cauza pneumoniei de care suferea şi nu a fost tratată. Am primit telefon şi mi ni s-a spus că în acea în, în două ore, trebuia să ridicăm corpul, să-l identificăm şi să-l ducem direct la groapă. Am fost nevoiţi să închiriem o cameră frigorifică de la o firmă mortuară, pentru a putea să facem cât de cât strictul necesar.

Acei saci în care cei dragi sunt închişi sunt aşezaţi unii peste alţii, pe jos, pe mese. Toate lucrurile care le-au aparţinut, ţi se spune că e mai bine să le incinerezi, fiindcă ar fi infectate.

Din geanta mamei lipsea o sumă considerabilă de bani, care se pare că nu fuseseră la fel de infectaţi ca şi bunurile ei", a spus Alina Panţu, una dintre victimele traumatizate de aceste reguli, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV.

Întregul material România TV, despre cum sunt îngropaţi morţii de Covid, în clipul de mai jos:

https://www.romaniatv.net/drama-rudelor-care-isi-ingroapa-mortii-de-covid-povesti-cutremuratoare-inmormantarile-au-loc-cu-politia-si-jandarmii-langa-sicriu-video_5403683.html

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.