Prahova, pe locul 2 in tara la numarul de persoane cu afectiuni psihice

Publicat in Eveniment Joi, 07:50 184 ori
Google+ WhatsApp
Prahova, pe locul 2 in tara la numarul de persoane cu afectiuni psihice
Prahova, pe locul 2 in tara la numarul de persoane cu afectiuni psihice

Anul declarării pandemiei de coronavirus a afectat din plin populația României, din punct de vedere psihic. Iar județul Prahova nu a făcut excepție, dacă luăm în considerare principalii indicatori ai stării de sănătate pe anul 2020, comparativ cu anul 2019, publicați de Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică.

Conform sursei menționate, anul trecut, în Prahova s-au înregistrat oficial, la cabinetele de psihiatrie sau la centrele/laboratoarele de sănătate mintală 2.327 de noi cazuri de persoane diagnosticate cu boli psihice. Practic, cel mai mare număr din întreaga țară, după Capitală.

La finalul anului trecut, potrivit aceluiași document elaborat de Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică al INSP, 26.773 de bolnavi psihic se aflau în evidențele medicilor, în Prahova, județul nostru situându-se pe locul al treilea la nivel național, după București și județul Argeș.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.